Про роботу комісії з контролю за реалізацією виконання Міської програми профілактики злочинності на 2018-2020 роки

 Сьогодні, 5 червня, в Лисичанській міській раді відбулося чергове засідання комісії з контролю за реалізацією виконання Міської програми профілактики злочинності на 2018-2020 роки під головуванням керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Лисичанської міської ради Олександра Савченка.

Одне з головних питань порядку денного - впровадження в закладах освіти, культури, охорони здоров’я систем тривожного виклику поліції. Наразі відділом освіти спрямовано на розгляд міської ради відповідний проєкт з оснащення вказаними системами 37 освітніх закладів міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля.

Під час роботи комісії було розглянуто питання недопущення продажу та придбання малолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також розповсюдженню наркотиків. Свої доповіді з даного питання надали представники Лисичанського відділу поліції ГУНП в Луганській області, відділу освіти, відділу у справах сім’ї, молоді і спорту, служби у справах дітей, Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді. Отримані звіти комісією взяті до уваги, а виконавцям програми рекомендовано продовжувати виконувати в плановому режимі передбачені програмою заходи.

 

Чимало увагу було приділено і питанню безпеки дорожнього руху, участь в обговоренні якого взяли представники Управління патрульної поліції в Луганській області, Управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства, Комунального підприємства «Лисичанський шляхрембуд», відділу охорони здоров’я. В ході обговорення даного питання в черговий раз було констатовано хронічну нестачу фінансування на ремонт доріг, зокрема жодного проекту з фінансуванням в 2020 році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку не було затверджено.

Окрім того, було розглянуте питання подальшого впровадження в містах Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля єдиного комплексу відеоспостереження за громадськими місцями і вулицями з масовим перебуванням людей та найбільш ускладненою криміногенною обстановкою. У цьому напрямку були відмічені напрацювання Громадської організації «Жіноча правозахисна група», представниками якої подано на розгляд ПРООН проект на обладнання відеокамерами закладів освіти, культури та охорони здоров’я.

По всім розглянутим питанням прийняті відповідні рішення та доведені до виконавців.

Відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради