У 2009 році спеціалістами УПСЗН розглянуто 45 колективних договорів

Одним із завдань управління праці та соціального захисту населення (УПСЗН) Лисичанської міської ради є забезпечення виконання делегованих повноважень щодо реалізації державної політики в сфері охорони праці та забезпечення безпечної життєдіяльності населення на території міста.

Основними напрямами роботи з питань охорони праці є проведення перевірок дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях, забезпечення проведення засідань міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення, а також перевірка наявності та змісту розділу «Охорона праці» в колективних договорах під час їх повідомної реєстрації. Про це повідомляє начальник УПСЗН Олена Бєлан.

Протягом 2009 року спеціалістами відділу праці здійснено 116 відповідних перевірок, за підсумками яких виявлено 852 порушення нормативних актів з охорони праці, надано 116 приписів щодо їх усунення. Прийнято 66 громадян з питань охорони праці, організації служби охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях міста, надана консультативна та методична допомога.

За інформацією Бєлан О.А., протягом минулого року організовано проведення спеціалістами ДП «Луганський експертно-технічний центр територіального управління Держгірпромнагляду», безпосередньо в Лисичанську, навчання та перевірки знань з питань охорони праці перших керівників, осіб, відповідальних за охорону праці на підприємствах, в установах та організаціях невиробничої сфери, а також приватних підприємців, які використовують найману працю. В результаті пройшли навчання та перевірку знань 102 особи. Також організовано проведення 4-х засідань ради з питань безпечної життєдіяльності населення, де розглянуті питання стосовно виробничого травматизму, профілактики невиробничого травматизму, якості проведення медичного огляду на підприємствах міста та ін.

У 2009 році розглянуто 45 колективних договорів і 59 змін та доповнень до них. До 30 надано пропозицій та зауважень щодо приведення до відповідності вимогам діючого законодавства, - підкреслює Олена Бєлан.