Можливості виклику за номером 102 особами з порушеннями слуху чи зору

Національна поліція України розповіла про можливості виклику за номером 102 особами з порушеннями слуху чи зору. Цей номер працює цілодобово, і тепер він став більш доступним.

За допомогою до поліцейських звертаються усі – жінки, чоловіки та діти, люди старшого віку та люди з інвалідністю. Забезпечення дотримання прав і свобод людини, гарантованих Конституцією та законами України, є одним із ключових принципів діяльності Національної поліції.

Люди з інвалідністю можуть звернутися до Національної поліції за допомогою телефонного номера «102» як зі стаціонарного телефону, так і за допомогою смартфона. Якщо така можливість відсутня – через офіційний сайт Національної поліції.

На офіційному вебсайті Національної поліції враховані потреби різних категорій користувачів, зокрема людей з порушеннями зору та слуху. Для цього була розроблена спеціальна програма для переведення сайту в режим, прийнятний для людей з порушенням зору, а також можливості вибору найкращого для сприйняття шрифту та кольору зображення.

Щоб скористуватися такою функцією необхідно у правому верхньому куті сайту скористуватися інструментом «Налаштування доступності».

На вебсайті Національної поліції реалізована можливість подання громадянами з порушеннями мовлення та слуху неголосових звернень жестовою мовою до операторів служби «102». Для цього необхідно у нижньому правому куті натиснути інструмент «Вушко». У вікні, що з’явилося, необхідно ввести свої дані та дочекатися з’єднання з перекладачем жестової мови.