Знаєте, що таке техніка мнемонічного пароля?

Це пароль, який легко запам’ятати, бо він містить перші літери відомого висловлювання, вірша або тексту пісні. Наприклад, слова Мавки з твору «Лісова пісня»: «Я в серці маю те, що не вмирає».

Ми радимо використовувати надійні паролі в соцмережах, бо це — гарантія захисту особистої інформації. Тобто такі, які містять різні символи, великі й малі літери. Більше порад — у розділі «Онлайн-безпека» на платформі Дія.Освіта. Ми створили окремі гайди, серіали й симулятори для дітей, підлітків, батьків, учителів і людей елегантного віку. Бо піклуватися про захист у мережі варто в будь-якому віці.

Добірка про онлайн-безпеку — https://osvita.diia.gov.ua/catalog/topic/online-security

Добірка про кібербезпеку — https://osvita.diia.gov.ua/catalog/topic/cyber-security

Сьогодні цифрова безпека — один з пріоритетів, зокрема й гігантів соцмереж. Нещодавно у WhatsApp представили розширене оновлення налаштувань конфіденційності та приватності, яке вже доступне для користувачів. Тепер є функція для вимкнення звуку вхідних дзвінків від невідомих контактів. Якщо увімкнути цю опцію, дзвінок з невідомого номера пройде, але користувач цього не почує.

Перевірити всі функції безпеки WhatsApp, а також вибрати необхідний рівень приватності для чатів, дзвінків та особистої інформації можна в розділі «Перевірка конфіденційності».

Ну що, у кого тут найнадійніший пароль?