Справжні нащадки козацького роду

Традиційно щороку навесні проходять змагання військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Адже гра «Джура» – це системна робота з національно-патріотичного виховання учнівської молоді, що проводиться в закладах освіти протягом навчального року, головним завданням якої є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції.

Не став виключенням і цей навчальний рік. З 20 квітня по 2 травня 2023 року заклади загальної середньої освіти Лисичанської міської територіальної громади взяли участь у І етапі І Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”). Організаторами гри стало управління освіти Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації у співпраці з відділом молоді та спорту Лисичанської ВЦА.

У грі взяли участь 28 роїв різних вікових груп з 22 шкіл громади. Учасники гри, беручи участь в онлайн-змаганнях, презентували рій на конкурсі «Ватра», розповідали про свої добрі справи на сторінках Книги звитяг, демонстрували знання з історії України в інтелектуальній вікторині «Відун». Учасники середньої і старшої вікової групи змагалися у підтягуванні на перекладині, проходили тестування зі спортивно-туристської підготовки, а старшокласники – ще й з вогневої підготовки.

Переможцями І етапу гри «Сокіл» («Джура») стали рій «Котигорошко» Лисичанського ліцею № 8 (молодша вікова група); рій «Єдність» Лисичанського ліцею № 28 «Гарант» (середня вікова група); рій імені підполковника Василя Спасьонова Лисичанського ліцею № 14 (старша вікова група).

Почесне ІІ місце вибороли такі команди: рій «Патріоти» (молодша група, ліцей №14), рій «Соколики» (середня група, ліцей № 27), рій «Хитрий Лис» (старша група, ліцей № 8).

Третє місце посіли рій «Барвінчата» (гімназія № 2, молодша група), рій «Невгамовні серця» (гімназія № 29, середня група), рій «Нащадки козаків» (Мирнодолинський ліцей, старша група).

У травні усі дев’ять роїв-переможців змагатимуться за перемогу в ІІ (обласному) етапі гри «Джура».

Участь у грі дала можливість школярам продемонструвати свою спритність, винахідливість, ерудицію та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.