Підсумок діяльності гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації за серпень 2023 в цифрах

За період з 01 по 31 серпня Гуманітарним штабом Лисичанської міської військової адміністрації надана гуманітарна допомога 12 328 мешканцям Луганської області у вигляді харчових наборів безпосередньо у шести стаціонарних пунктах накопичення та видачі гуманітарної допомоги, а також за допомогою поштового зв’язку «Укрпошта»:

  • - у м. Дніпрі – 3102;
  • - у м. Полтаві – 896;
  • - у м. Запоріжжі – 410;
  • - у м. Обухові – 937;
  • - у м. Києві – 1863;
  • - у м. Звягелі – 338;
  • - «Укрпошта» – 4782.

ЦНАП у м.Лисичанську надав 80 адміністративних послуг:

  • - видача витягу з реєстру територіальної громади - 32;
  • - видача довідки про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб - 26;
  • - зняття з реєстрації місця проживання особи у зв’язку зі смертю - 5;
  • - видача «Єдиного квитка» - 2;
  • - видача довідки про перебування на квартирному обліку - 1;
  • - реєстрація повідомлення про пошкоджене або зруйноване власне нерухоме майно внаслідок військової агресії - 11;
  • - надання послуг з цифрової грамотності - 3.

Перелік адміністративних послуг поповнився 8 послугами для ветеранів та членів їх сімей.

До сall центру ЦНАП звертаються громадяни з проблемних питань. 9324 громадян отримали консультаційну допомогу, звернення 45 осіб розглянуті фахівцями структурних підрозділів Лисичанської міської ВА.

Протягом місяця 217 ВПО із Луганщини безпосередньо в стаціонарних пунктах накопичення та видачі гуманітарної допомоги Гуманітарного штабу Лисичанської міської ВА у містах Дніпро, Київ та Обухів, а також засобами поштового відправлення отримували підгузки для дітей.

Впродовж серпня для ВПО Лисичанської територіальної громади у м.Дніпрі у рамках спільного проєкту МБФ «Культурна столиця» та БФ CORE за сприяння Лисичанської МВА було організовано видачу безкоштовних обідів у пункті харчування в центрі міста. Щоденно обіди отримували 150 осіб.

Велась робота щодо видачі непродовольчої допомоги.

  • - У м.Дніпрі було видано 1138 наборів із засобами гігієни та 19 наборів дитячого одягу.
  • - У м.Києві – було видано 3 набори посуду.
  • - У м.Звягелі – 65 осіб отримали уживаний одяг.
  • - У м.Києві та м.Дніпрі інвалідними візками, ходунками та туалетами-кріслами будо забезпечено 54 осіб.

У м. Дніпрі представниками КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» надано консультацій медичного працівника з видачею медичних препаратів 117 особам, проведено консультацій лікарів 1429 особам. Психологом гуманітарної місії «Проліска-Дніпро», яка працює за підтримки UNHCR Ukraine надано першу психологічну допомогу та навчання навичкам стрес-менеджменту 34 особам, проведена робота з групою підтримки підлітків – 10 осіб. Юристами Благодійної організації «Благодійний фонд Стабілізейшн Супорт Сервісез» і Благодійного фонду «Право на захист» надано 92 консультації з правових питань. Консультації фахівців Лисичанського міського центру зайнятості ВПО з питань отримання статусу безробітного, пошуку роботи, навчання (перенавчання) робочої спеціальності та інших послуг, що надає служба зайнятості отримало 217 осіб. Ведеться робота по залученню внутрішньо переміщених осіб до навчання та сприяння їх працевлаштуванню. З цією метою було розміщено на вебресурсах інформації про наявні вакансії та безкоштовні програми навчання внутрішньо переміщених осіб з метою їх подальшого самостійного навчання та працевлаштування 2 публікації. На допомогу суб’єктам малого та середнього підприємництва було розміщено на вебресурсах інформації – 6 публікацій, 2 суб’єктів спрямували на отримання грандів для розвитку власної справи. Консультації з питань пенсійного забезпечення від представників Головного управління Пенсійного фонду України отримали 20 осіб. Допомогу у заповнення гугл-форм отримали 83 особи.

У м. Полтаві представниками КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» надано консультацій медичного працівника з видачею медичних препаратів 231 особі, проведено консультацій лікарів 55 особам. Юристами Благодійного фонду «Право на захист» надано 17 послуг правового спрямування. Працівниками сервісного центру 4 ГУ ПФУ в Луганській області надано 16 послуг з пенсійного забезпечення, консультації від ГО ВО Клас Проєкт «Спільно.Соціальні послуги» отримали 28 осіб. Допомогу у заповнення гугл-форм отримали 12 осіб.

У м. Києві представниками КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня», «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» проведено 553 консультації лікарів, видано медикаменти 147 особам. 83 юридичні послуги надано представниками Норвезька рада у справах біженців NRC та Благодійного фонду «Право на захист», психологами Благодійного фонду «Право на захист» надано 10 послуг. Працівниками ГУ ПФУ в Луганській області надано 23 послуги з пенсійного забезпечення.

У м. Звягелі від представників КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» 60 осіб отримали медичні препарати. 10 консультацій з правових питань надали юристи Благодійного фонду «Право на захист». Допомогу у заповнення гугл-форм отримали 7 осіб.

Проводяться різноманітні майстер-класи для дітей та дорослих, групові консультації.