24 школи Лисичанської територіальної громади забезпечать освітній процес в новому навчальному році

Традиційно, перед початком нового навчального року Лисичанські педагоги провели, щорічну серпневу конференцію «Освітні перспективи: втрати, дистанційка, деокупація».

- Не дивлячись на окупацію й відтік кадрів, новий навчальний рік для школярів нашої громади буде організовано на гідному рівні. Для 202 першачків 1-го вересня розпочнеться навчальний процес. На превеликий жаль освітній процес заплановано проводити за єдиною можливою в існуючих умовах дистанційною формою навчання. Низький уклін вчителям, що не дивлячись на всі виклики продовжуєте навчати наших дітей заради, нашого майбутнього, заради Перемоги!, - розповіла заступниця начальника Лисичанської міської військової адміністрації Оксана Волошина.

Під час заходу учасники приділили особливу увагу питанню відновлення системи освіти після деокупації.

- На сьогоднішній день управлінням освіти Лисичанської міської військової адміністрації розроблено «дорожню карту» - куди йти, що робити і як діяти аби якнайшвидше відновити роботу наших закладів освіти. Впродовж року наші педагоги налагодили тісну співпрацю з донорами. Заклади загальної середньої освіти Лисичанської міської територіальної громади протягом 2022-2023 навчального року отримали 588 одиниць комп’ютерної техніки. 299 ноутбуків надано педагогічним працівникам від ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти і науки України. 140 ноутбуків надали Ukraine House DC Founduation Inc та дружина Президента України Олена Зеленська. Для учнів закладів загальної середньої освіти 50 хромбуків отримано від ЮНІСЕФ та 30 планшетів від Корейського агентства міжнародного співробітництва. В рамках співпраці з Благодійним Фондом «Восток SOS» п’ять закладів загальної середньої освіти забезпечені 79 ноутбуками та 3-ма багатофункціональними пристроями, - зазначила начальник управління освіти Лисичанської міської військової адміністрації Тетяна Худоба.

Розмірковуючи над тим, що може допомогти стабілізувати освітній процес в умовах війни, більшість працівників освіти вказали на потребу у психологічній підтримці вчителів та учнів. На переконання педагогів стабілізувати освітній процес може ефективна комунікація вчителів з батьками.

Тримаємо стрій, наближаємо Перемогу!