Перший випуск парамедиків у Лисичанську отримав сертифікати та ключі від 24 нових реанімобілів

 Сьогодні, 30 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай вручив 24 комплекти ключів від автомобілів швидкої допомоги. У заході також взяли участь керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка та його заступник Євген Наюк.

 За кошти Держбюджету України за бюджетною програмою, що спрямована на розвиток системи екстреної медичної допомоги, Луганщині було надано 28 спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги. 24 з них вже готові до передач на станції та підстанції населених пунктів області, а саме: Сватівській, Нижньодуванській, Мостківській, Новоайдарській, Щастинській, Станично-Луганська, Міловській, Кремінській, Лисичанській, Сєвєродонецькій, Ново-Астраханській, Троїцькій, Білокуракинській, Лозно-Олександрівській, Старобільській, Марківській, Біловодській, Верхнянській, Карбонітській, Новодружеській, Попаснянській, Новопсковській, Білолуцькій та Рубіжанській. Ще чотири реанімобіля надійдуть незабаром.

 «Розширення та оновлення автопарку швидких – це вагомий крок у наданні фахового, якісного і оперативного медичного обслуговування для нашого населення. Також хочу вас запевнити, що ми робимо все можливе і навіть не можливе, аби ці нові автомобілі їздили по нормальних дорогах», – звернувся до бригад екстреної допомоги очільник області.

Окрім ключів від автівок водії отримали ще і сертифікати, що засвідчують професійну кваліфікацію парамедиків. Завдяки підтримці ЄС та ПРООН вони взяли участь у трьохмісячному навчальному курсі, що відбувався у два етапи: теорію засвоювали на базі Лисичанського медичного коледжу, а вже практичні навички курсанти відпрацьовували на базі Луганського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Професійну підготовку за фахом «екстрений медичний технік» вже затверджено Ліцензійною комісією Міністерства освіти і науки України й зареєстровано в електронному реєстрі суб’єктів освітньої діяльності. Загалом на проходження відповідного навчання водіїв екстреної медичної допомоги до рівня медичних техніків (парамедиків) Міністерство охорони здоров’я України визначило перехідний у п’ять років.