Сергій Шилін зустрівся з міністром-радником Посольства Королівства Бельгія в Україні паном Мішелем Версалем

Сьогодні, 1 лютого, міський голова Сергій Шилін зустрівся з міністром-радником Посольства Королівства Бельгія в Україні паном Мішелем Версалем. Також у заході взяли участь керуючий справами міської ради Олександр Савченко, начальник відділу культури міської ради Людмила Ткаченко, представники USAID та Українського кризового медіа центру.

Під час зустрічі міський голова розповів гостям про економіку Лисичанська та підприємства, якими славиться наше місто, про ситуацію, що склалася з об’єктами промисловості внаслідок військових подій 2014 року.

Пана Мішеля Версаля цікавила інформація щодо переселенців з непідконтрольній Україні території, про їх кількість та програми, що діють для цих людей у Лисичанську, а також співпраця Лисичанська з міжнародними організаціями, завдяки яким вирішуються нагальні потреби як переселенців, так і мешканців міста.

Міський голова Сергій Шилін зазначив, що керівництво міста, міська рада та її виконавчий комітет завжди готові до співпраці та відкриті до діалогу. Сергій Іванович звернувся до міністра-радника Посольства Королівства Бельгія в Україні з проханням клопотати перед урядом Бельгії щодо збереження історичної спадщини, яка існує в Лисичанську (будівлі, які були зведені бельгійцями в кінці ХІХ — на початку ХХ століття), на що отримав від пана Мішеля Версаля позитивну відповідь.

Загалом, вся зустріч пройшла в атмосфері жвавого цікавого діалогу. На згадку про Лисичанськ Сергій Шилін вручив пану Мішелю Версалю пам’ятні подарунки.

Зазначимо, що пан Мішель Версаль завітав до Лисичанська в рамках проекту «Жовта Лінія», за ініціативи Українського кризового медіацентру, і візьме участь у відкритті краєзнавчої виставки «Будівельний бельгійський спадок Лисичанська кінця ХІХ — початку ХХ століття» в Лисичанському міському краєзнавчому музеї.

Проект «Жовта Лінія» — це документація об’єктів архітектурної та монументально-декоративної спадщини ХІХ — ХХ століття на території Донецької та Луганської областей, покликана окреслити та звернути увагу на важливі і недостатньо актуалізовані сьогодні архітектурні явища. Фото та відеодокументація, представлена у форматі музейної виставки, не тільки наголошуватиме на необхідності архівування і систематизації даних про важливі об’єкти, а й популяризуватиме їх серед місцевого населення, тим самим просуваючи ідею збереження таких пам’яток.