Про роботу комісії з контролю за реалізацією виконання Міської програми профілактики злочинності на 2018-2020 роки

Сьогодні, 29 листопада, в Лисичанській міській раді відбулося чергове засідання комісії з контролю за реалізацією виконання «Міської програми профілактики злочинності на 2018-2020 роки» під головуванням керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету міської ради Олександра Савченка.

Першим питанням порядку денного став наданий головою комісії звіт про виконання в 2019 році заходів «Міської програми профілактики злочинності на 2018-2019 роки», який був затверджений та винесений на розгляд виконкому та сесії міської ради.

Також члени комісії заслухали та розглянули звіт начальника відділу комп’ютерного забезпечення міськради Олени Ракової щодо продовження впровадження в 2019 році єдиного комплексу відеоспостереження за громадськими місцями і вулицями з масовим перебуванням людей та найбільш ускладненою криміногенною обстановкою з метою підвищення рівня безпеки у громадських місцях та забезпечення громадського порядку.

Особливу увагу члени комісії приділили питанню належної відповідності вулично-шляхової мережі з метою поліпшення стану безпеки дорожнього руху, зниження рівня аварійності на вулицях міст та збереження життя і здоров’я громадян. За результатам звітів головного спеціаліста управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства Олега Нагорного та директора КП «Лисичанський Шляхрембуд» Володимира Кравченка членами комісії були надані зауваження щодо взаємодії між вказаними виконавцями заходів Програми та ухвалене рішення про ініціювання створення робочої групи з залученням представників Управління патрульної поліції Луганської області для вирішення виниклих проблемних питань. Зокрема, щодо встановлення дорожніх знаків.

Додатково комісією було розглянуте питання формування на комунальному підприємстві резерву паливно-мастильних матеріалів для усунення наслідків погіршення погодних умов, а саме снігових заметів та ожеледиці.

Також було розглянуте питання запобігання поширення бродяжництва. Головною проблемою залишається ліквідація в 2015 році та відсутність наразі спеціальних закладів для зазначеної категорії осіб. Взимку таких осіб приймають розвернуті МНС 6 пунктів обігріву.

По всім питанням прийняті відповідні рішення та доведені до виконавців.

Відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради