Рішення позачергової сесії Лисичанської міської ради

ЛИСИЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА
П`ЯТОГО СКЛИКАННЯ
ПОЗАЧЕРГОВА ШІСТДЕСЯТ ДРУГА СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

04.05.2009 р.      
м. Лисичанськ
 № 1016      

                                                                                        

Про дострокове припинення повноважень усього складу Лисичанської міської територіальної виборчої комісії з виборів депутатів місцевих рад і міського голови

 

04 травня 2009 року до Лисичанської міської ради надійшло звернення кандидата на посаду Лисичанського міського голови Єпіфанцева Костянтина Костянтиновича щодо дострокового припинення повноважень усього складу Лисичанської міської територіальної виборчої комісії з виборів депутатів місцевих рад і міського голови відповідно до ч.3 ст.28 Закону України «Про вибори депутатів Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» у зв’язку з систематичними порушеннями комісією Закону України «Про вибори депутатів Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», які встановлені рішенням Лисичанського міського суду від 27 квітня 2009 року у справі № 2а-2418/2009 р. та рішенням Лисичанського міського суду від 29 квітня 2009 року у справі № 2-а-2473/2009 р.
Рішенням Лисичанського міського суду від 27 квітня 2009 року у справі  № 2а-2418/2009 р. визнано протиправними дії Лисичанської міської територіальної виборчої комісії з виборів депутатів місцевих рад і міського голови 3 травня 2009 року по проведенню 17 квітня 2009 року засідання з розгляду пункту 3-го порядку денного.
Рішенням Лисичанського міського суду від 29 квітня 2009 року у справі № 2-а-2473/2009 р. встановлено, що засідання Лисичанської міської територіальної виборчої комісії з виборів депутатів місцевих рад і міського голови 23 квітня 2009 року під час розгляду порядку денного відбулося у неправомочному складі, що є порушенням Лисичанською міською територіальною виборчою комісією з виборів депутатів місцевих рад і міського голови вимог частини четвертої статті 26 Закону України «Про вибори депутатів Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».
Частина 3 ст. 28 Закону України «Про вибори депутатів Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» встановлює, що повноваження усього складу відповідної територіальної виборчої комісії можуть бути достроково припинені в установленому законом порядку органом, який її утворив у разі систематичного порушення комісією Конституції України та законів України.
Відповідно до ч. 3 ст. 28 Закону України «Про вибори депутатів Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», на підставі абзацу 1-го п. 4 «Роз’яснень щодо застосування окремих положень Закону України «Про вибори депутатів Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» стосовно кількісного складу територіальної виборчої комісії та правомірності  їх засідань», затвердженого Постановою Центральної виборчої комісії від 30.01.2008 року № 6, міська рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Припинити достроково повноваження усього складу Лисичанської міської територіальної виборчої комісії з виборів депутатів місцевих рад і міського голови.
2. Начальнику Лисичанського МВ УМВС України у Луганській області Куниці В.О. забезпечити взяття приміщення Лисичанської міської територіальної виборчої комісії по виборах депутатів місцевих рад і міського голови під охорону до формування нового складу Лисичанської міської територіальної виборчої комісії з виборів депутатів місцевих рад і міського голови.
3. Керуючому справами виконавчого комітету  Лисичанської міської ради Литвинюку В.М., начальнику відділу по роботі з депутатами та громадськістю Сухаревській А.М., спільно з правоохоронними органами, під час взяття приміщення Лисичанської міської територіальної виборчої комісії з виборів депутатів місцевих рад і міського голови під охорону, забезпечити розміщення документації та печатки Лисичанської міської територіальної виборчої комісії з виборів депутатів місцевих рад і міського голови у її сейфі, опечатування цього сейфу та приміщення Лисичанської міської територіальної виборчої комісії з виборів депутатів місцевих рад і міського голови печаткою  Лисичанської міської ради.
4. Направити це рішення до прокуратури м. Лисичанська для прийняття відповідних мір реагування.
5.Дане рішення вступає у дію з моменту його прийняття.
6.Контроль за виконання даного рішення покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності, законності та інформації.

 

В.о. міського голови 
  Баранник С.Г.