Продовжуються рейди з ліквідації стихійної торгівлі

 Вчора, 28 вересня, відбувся черговий рейд по боротьбі зі стихійною торгівлею. У заході взяли участь спеціалісти відділу споживчого ринку Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації та співробітники ВП № 3 Сєвєродонецького РУП ГУНП в Луганській області.

Під час рейду учасники проінспектували територію, прилеглу до ДП «Лисичанський ринок» по вул. ім. В.Сосюри та Гетьманській, де виявили декілька торгових точок з продажу овочів, фруктів, баштанних культур, які здійснювали торгівлю у невстановлених для цього місцях, а саме на пішохідних доріжках. На суб’єктів господарювання складено 4 адмінпротоколи за статтею 152 КУпАП, санкція якої передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на суму до 1700 грн. Всі протоколи направлені на розгляд адміністративної комісії при Лисичанській міській ВЦА.

Звертаємо увагу на те, що у ході рейдів всім суб’єктам господарювання, які бажають у рамках законодавства здійснювати торгівлю, пропонуються місця на ринках. Адже там є багато вільних місць, приблизно 50%. Також є можливість безкоштовно оформити у Лисичанській міській ВЦА місця для сезонної виїзної торгівлі овочами.

Нагадаємо, торгівля у не відповідних місцях може нанести чималу шкоду здоров’ю. Лабораторні дослідження якості продуктів проводяться виключно на офіційних ринках міста, що є однією з гарантій відповідності товару санітарним нормам і безпеки для покупців.

Відділ споживчого ринку Лисичанської міської ВЦА