День Європи у Лисичанському багатопрофільному ліцеї

15 травня в Лисичанському багатопрофільному ліцеї пройшов День Європи, організований клубом «Європейський вибір» - «Євровогник», під час якого було проведено низку заходів. Так, з метою залучення старшокласників до науково-дослідницької творчої діяльності, розвитку творчого сприймання світу та формування творчого уявлення школярів, були підведені підсумки міського етапу ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Безпечна Україна, безпечна Європа, безпечний світ», в якому прийняли участь старшокласники шкіл м. Лисичанська. Переможцями конкурсу визнані творчі проекти: перше місце - Христенко Олег та Аббасова Ельміра (багатопрофільний ліцей), 2-е - Карасьов Олександр (ЗОШ № 14), 3-е – Колягіна Людмила (ЗОШ № 26), Білик Ольга та Комм Яна (ЗОШ № 25). Також були підведені підсумки міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Громадянське суспільство і молодь», в якому прийняли участь шість старшокласників багатопрофільного ліцею під керівництвом президента клубу, вчителя-методиста Попова О.Г. Переможцями цього конкурсу визначені творчі проекти учнів 10- Г класу: Христенка Олега, Аббасової Ельміри та Ястреб Карини.
Крім того, впродовж Дня Європи, у ліцеї були проведені бесіди, лекції, інформаційні хвилинки та радіогазета з даної тематики, а у бібліотеці оформлені експозиції, присвячені ЄС, оновлено рубрики «Євроінтеграція», «Україна і НАТО», організовано книжкові виставки та поповнено книжковий фонд літературою, періодичними виданнями, збірками нормативно-правових актів з питань європейської інтеграції. Також, для ліцеїстів було організовано проведення «круглих столів» з актуальних питань євроінтеграції за темами «Вплив сучасних інформаційних технологій на темпи євроатлантичної інтеграції», «Міжкультурний діалог як засіб запобігання конфліктам» та концертну програму «Пісні та танці країн Європейського Союзу».
В ліцеї планується й надалі щороку до Дня Європи випускати ліцейську тематичну газету, присвячену співпраці України з ЄС, проводити конкурси дитячих малюнків та рефератів на тему «Україна - Європейський Союз: шляхи співпраці», проводити інформаційні години, тематичні лекції та уроки, «круглі столи», а також засідання ради старшокласників з питань результатів моніторингу знань учнів про ЄС, переваги членства в ЄС та стан співробітництва України з країнами – членами ЄС. Про це повідомляють члени клубу «Європейський вибір».