До Великодніх свят

clip_image002До Великодніх свят люди завжди готувалися, робили писанки, крашанки, дряпинки. Що викликало писанку до життя? Як змінювався характер її розпису упродовж довгого історичного розвитку? Щоб відповісти на ці запитання, треба заглянути в глибину віків, звернутись до першоджерел тисячолітньої давності.

Фахівці центральної бібліотеки підготували для мешканців міста

виставку писанок, робіт з бісероплетіння майстра самодіяльного декоративно-прикладclip_image004ного мистецтва Луганщини Лариси Лисицької, а також дитячих робіт з бісероплетіння учнів, які відвідують гурток у центрі науково-технічної творчості учбової молоді.

У секторі літератури з мистецтва можна ознайомитися також з виставкою робіт «Ляльки – мотанки» цієї майстрині.

Бібліотекарі запрошують всіх, хто цінує витвори мистецтва, на зустріч з прекрасним.

Матеріал підготовлено за інформацією відділу культури Лисичанської міської ради.

Новини культури

Протягом тижня у закладах культури міста Лисичанська пройшли наступні заходи до Дня сміху: у ПК ім. В.М. Сосюри - розважально-ігрова програма «Нам жити без усмішки не можна!», у дитячому притулку – святкова програма «Заради посмішки дітей» (ПК ім. В.І. Леніна), у літературно-музичній вітальні ПК ім. В.І. Леніна - розважальна програма «В гостях у сміху».

6 квітня на базі ВПУ № 94 керівником літературно-музичної вітальні ПК ім. В.М. Сосюри проведено музичний вечір «Пісня немає кордонів», присвячений творчості народного артиста А.Б. Солов'яненка. Під час заходу присутні познайомилися із життєвим та творчим шлях народного артиста. Цікавим стало прослуховування аудіо записів пісень у його виконанні.

7 квітня в музеї бойової та трудової слави скляного заводу пройшов тематичний вечір «Вогонь пам'яті людської» до Дня визволення в’язнів фашистських концтаборів. У ході вечора присутні дізналися про страшні часи Великої Вітчизняної війни, про немеркнучий подвиг народу, про фашистські табори та тих, хто повернувся з цих таборів живими. Цього ж дня, у міському краєзнавчому музеї для вихованців дошкільного навчального закладу «Бірюза» відбувся святковий розважальний захід з народознавства, присвячений Великодню «Весняні струни землю пробудили». Діти дізнались про традиції випікання пасхальних куличів, про розпис писанок, їх символів та що вони означають.