Як створити середовище, де кожен почуватиметься зручно та комфортно?

Як створити середовище, де кожен почуватиметься зручно та комфортно?

Скористайтеся інструментами та порадами з освітніх серіалів, симуляторів, гайдів, що були розроблені в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», щоб наблизити країну до безбар’єрності:

Серіал «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» про те, як коректно та з повагою комунікувати з людьми з бойовим досвідом, зокрема й тими, хто отримав інвалідність та пережив полон. Після перегляду серіалу пройдіть симулятор, де вам потрібно вибрати варіанти поведінки в типових життєвих ситуаціях.

Освітній серіал «Держава без бар’єрів» пояснить, що таке безбар’єрність загалом і як вона працює на публічній службі зокрема. «Безбар’єрна грамотність» — серіал, що допоможе побачити світ очима людей з інвалідністю та зрозуміти, які стереотипи вже давно мають зникнути (спойлер — усі).

Основні практичні інструменти, які допомагають розвивати безбар’єрність, — «Довідник безбар’єрності», «Гайд безбар’єрних подій», «Альбом безбар’єрних рішень» тощо.

Зібрали всі посилання на освітні продукти в новому розділі, який можна знайти за посиланням (https://osvita.diia.gov.ua/barrier-free-and-how-are-you).

Поділіться з друзями — і нумо створювати безбар’єрне середовище навколо себе!

Освітні продукти на тему безбар'єрності на Дія.Освіта, флагманському проєкті Мінцифри з безбар’єрності, представлені в межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Стратегія розроблена з ініціативи першої леді Олени Зеленської.