У Лисичанську відбулась робоча нарада з розробки моделі розвитку та генплану міста

Сьогодні, 24 червня, у міській раді відбулась робоча нарада з розробки моделі розвитку та генерального плану міста Лисичанськ.

У заході взяли участь керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, співробітники Лисичанської міської ради, керівники та фахівці управлінь та відділів міської ради, представники комунальних підприємств у галузі водопостачання та водовідведення, теплопостачання, транспорту, представники підприємств електро- та газопостачання, керівники провідних підприємств міста та профільні фахівці Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст „ДІПРОМІСТО“ імені Ю.М. Білоконя».

Головний архітектор проєктів ДП «ДІПРОМІСТО» Ганна Айлікова відзначила важливість тісної співпраці розробників містобудівної документації, представників місцевого самоврядування та підприємств міста, розповіла про перспективи, що відкриваються перед громадою, яка має ґрунтовний генеральний план та перерахувала негаразди, з якими можуть зіткнутись підприємства, експлуатаційні служби міста у своїй сфері діяльності у разі його відсутності.

Відзначимо, що протягом двох днів фахівці інституту ДП «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя зберуть усю необхідну інформацію, після чого почнеться безпосередня робота над розробкою моделі генерального плану міста Лисичанськ.

Очільник міста Сергій Шилін закликав громадськість, депутатський корпус, підприємства, служби до тісної та плідної співпраці з профільними фахівцями інституту.

Зауважимо, розробку моделі розвитку міста та безпосередньо самого генерального плану розпочато у квітні 2020 року на підставі рішення сесії «Про оновлення генерального плану міста Лисичанська».

Також міською радою оголошено про початок збору пропозицій щодо врахування в містобудівній документації інтересів фізичних та юридичних осіб, який триватиме до 21 липня 2020 року (включно).