Один мільйон гривень виділили з резервного фонду міського бюджету на фінансову підтримку ЛКСП «Лисичанськводоканал»

Сьогодні, 19 червня, у Лисичанській міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) під головуванням міського голови Сергія Шиліна.

Головне питання порядку денного — загроза виникнення надзвичайної ситуації у зв’язку з припиненням постачання електричної енергії на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал» з 10.00 23 червня 2020 року.

Окреслюючи ситуацію заступник директора ЛКСП «Лисичанськводоканал» Сергій Лозниченко повідомив, що на підставі листа ТОВ «ЕНСОЛ УКРАЇНА» підприємство має намір припинити постачання електричної енергії з 23 червня 2020 року на об’єкти водоканалу, що призведе до неможливості здійснення водопостачання та водовідведення у містах Лисичанську, Новодружеську, Привілля в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Також Сергій Іванович відзначив, що Лисичанськводоканал не вистачає власних коштів на здійснення заходів по зменшенню суми заборгованості за електроенергію, тому підприємство звертається по фінансову допомогу до міської ради.

Очільник міста Сергій Шилін підкреслив: «Враховуючи виконання доручень обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області від 16.06.2020 та ситуацію, що може трапитись 23 червня 2020 року, ЛКСП „Лисичанськводоканал“ потребує підтримки аби не допустити відключення його об’єктів від постачання електричної енергії та ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в містах Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля».

За результатами засідання комісією було прийнято рішення винести на розгляд позачергового засідання виконавчого комітету Лисичанської міської ради проєкт про виділення із резервного фонду місцевого бюджету асигнування у розмірі 1 000 000 грн. на погашення заборгованості ЛКСП «Лисичанськводоканал» перед енергопостачальниками.

Окрім того, керівництву управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ комісія доручила підготувати та направити листа голові Луганської обласної державної адміністрації та до ГУ ДСНС України в Луганській області з проханням посприяти у вирішенні питання стосовно виділення техніки для підвозу води.

Після засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Лисичанської міської ради, під час якого рішення про виділення коштів на фінансову підтримку ЛКСП «Лисичанськводоканал» було підтримано членами виконкому.