У міській раді відбулося засідання міської комісії щодо виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

Вчора, 15 червня, у Лисичанській міській раді під головуванням заступника міського голови Максима Головньова відбулося засідання міської комісії з розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення (далі-комісія).

Під час засідання члени комісії були проінформовані про внесені зміни до Порядків виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 р. № 206, від 18.04.2018 р. № 280 від 28.03.2018 р. № 214, та від 19.10.2016 № 719.

Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що комісія відмовляє заявнику в призначенні грошової компенсації, якщо заявник та члени його сім’ї, на яких було розраховано грошову компенсацію, володіють майновими правами на незакінчене будівництвом житло (нерухомість, будівництво якої не завершено) чи правом власності на нерухоме майно, в тому числі на житлове приміщення, що відповідає нормі жилої площі, визначеної статтею 47 Житлового кодексу Української РСР, або таке нерухоме майно було відчужено протягом п’яти років, що передують даті подання заяви про призначення грошової компенсації.

Під час засідання члени комісії розглянули документи чотирьох внутрішньо переміщених осіб, які визнані учасниками бойових дій з числа учасників АТО/ООС та ухвалили рішення щодо призначення грошової компенсації.

На сьогодні за отриманням грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення звернулось 64 внутрішньо переміщених особи, які визнані учасниками бойових дій з числа учасників АТО/ООС на загальну суму 67934,2 тис. грн.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради