Рішенням місцевої комісії з питань ТЕБ та НС призупинено купання в ставку по вул. Клубна в районі склозаводу «Пролетарій»

Сьогодні, 26 червня, в Лисичанській міській раді відбулося чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови комісії — начальника відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради Володимира Агафонова.

На порядку денному розглядалося питання про санітарно—гігієнічний стан на водному об’єкті по вул. Клубна, район 2-го виробництва ПАТ Лисичанський склозавод «Пролетарій». З цього приводу члени комісії заслухали доповідь в. о. завідувача відділенням організації санітарно—гігієнічних досліджень Лисичанської міськрайонної філії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України Ганни Нестерової. Вона відзначила, дослідженням відібраних проб води було зареєстроване відхилення мікробіологічних показників від санітарно—гігієнічних норм, тому з метою профілактики епідеміологічних ускладнень купатися в такій воді небезпечно.

За результатами доповіді та після обговорення члени комісії вирішили призупинити купання в ставку, по вул. Клубна, а Лисичанській міськрайонній філії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжувати проводити дослідження та аналіз води на цьому водному об’єкті на відповідність санітарно—гігієнічним нормам у літній період та інформувати міську раду.

Комунальному підприємству «ЛКАТП-032806» члени комісії доручили встановити на цьому водному об’єкті попереджувальні знаки: «Купатися заборонено, вода не відповідає санітарно-гігієнічним нормам», «Небезпечно купатися, у зв’язку з порушенням санітарно—гігієнічних норм води».