Про роботу міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Минулої п’ятниці, 14 червня, в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

Засідання пройшло під головуванням заступника голови комісії, начальника управління праці та соціального захисту населення Олени Єздакової та за участю представників виконавчих органів міської ради, Лисичанського міського центру зайнятості, центру первинної медико-санітарної допомоги №1, які входять до складу комісії.

Зазначимо, що комісією розглядаються питання призначення соціальної допомоги в окремих випадках, визначених Порядом призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (постанова КМУ від 24.02.2003 №250), Положенням про порядок призначення житлових субсидій (постанова КМУ від 21.10.1995 №848), Порядком призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату (постанова КМУ від 27.12.2017 №1098) та питання щодо взяття на облік до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (постанова КМУ від 29.01.2003 №117).

Під час засідання членами комісії було розглянуто 58 заяв, в тому числі з питань:

- призначення житлової субсидії – 53;

- призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям - 4;

- внесення пільговиків до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання - 1.

По кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

Окрім того, комісією було розглянуто подання з питання припинення надання житлової субсидії 62 особам, які не повідомили про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства.

За підсумками розгляду заяв комісією прийнято відповідні рішення, з них щодо призначення житлової субсидії:

- на понаднормову площу житла - 13 заявникам;

- на фактично проживаючих осіб - 36 заявникам.

Також, 14 заявникам житлова субсидія буде призначена у відповідності до вимог діючого законодавства, у зв’язку з отриманням доходів у розмірі меншому ніж мінімальна заробітна плата і при цьому єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування сплачено у розмірі не меншому, ніж мінімальний.

Щодо інших заяв з питання призначення житлової субсидії комісією прийнято відповідні рішення.

Чотирьом заявникам за рішенням комісії призначена державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям.

По заяві, з питання внесення пільговика до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги за місцем його фактичного проживання комісією прийнято позитивне рішення.

Всього з початку 2019 року проведено 16 засідань комісій, на яких розглянуто 1347 заяв.

Управління праці та соціального захисту населення