У Лисичанську обговорили питання відкритих даних

Минулої п’ятниці, 14 червня, у Лисичанській міській раді відбулась робоча нарада з питань відкритих даних.

У заході взяли участь керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Олександр Савченко, начальники та відповідальні за оприлюднення та оновлення наборів даних у формі відкритих даних виконавчих органів міської ради, керівники комунальних підприємств.

Під час наради начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язку з громадськістю та ЗМІ Олена Романюк доповіла про набрання чинності Постановою КМУ від 17.04.2019 № 409 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відкритих даних» (далі — Постанова КМУ № 409) та зауважила на необхідності розміщення на офіційному сайті міської ради розпорядчих документів про визначення відповідальних осіб за оприлюднення інформації.

З метою підготовки вищезазначених документів присутні проаналізували кожний набір даних відповідно до Переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, затверджених Постановою КМУ № 409, періодичність їх оновлення та визначили попередній список відповідальних осіб за їх оприлюднення та оновлення. Керівникам виконавчих органів було надане доручення до 21 червня поточного року надати свої пропозиції до відділу з питань внутрішньої політики, зв’язку з громадськістю та ЗМІ для підготовки відповідного рішення.

Також під час наради начальник відділу комп’ютерного забезпечення Олена Ракова зауважила, що протягом двох місяців з дня набрання чинності Постановою КМУ № 409 розпорядники інформації повинні надіслати Державному агентству з питань електронного урядування заповнену картку оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних за 2018 рік за визначеною формою. Учасники заходу розглянули критерії заповнення цієї картки та прийняли рішення самостійно опрацювати кожний розділ, заповнити їх та зібратись на початку липня для проведення спільної наради з метою підготовки остаточної відповіді.

Також Олена Ракова ознайомила присутніх з рекомендаціями для оприлюднення наборів відкритих даних, що розміщені на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Зазначимо, що робота по розвитку відкритих даних у Лисичанській міській раді триває.