Про стан архівної справи в установах, організаціях, на підприємствах м. Лисичанська

Сьогодні, 20 червня, під час чергового засідання виконкому начальник архівного відділу Лисичанської міської ради Олена Гайдук доповіла про стан архівної справи в установах, організаціях та на підприємствах м. Лисичанська.

Олена Миколаївна зазначила, що якщо станом на 1 січня поточного року на зберіганні в архівному відділі було 8978 документів постійного зберігання, то на сьогоднішній день — 10774 документи 37 фондів підприємств, установ та організацій міста Лисичанськ.

В поточному році при запланованому прийомі документів в 1644 одиниці архівним відділом на подальше зберігання вже прийнято 1796 справ.

В зоні комплектування архівного відділу знаходяться 22 підприємства, організації та установи міста, в діяльності яких утворюються документи Національного архівного фонду (НАФ), тобто документи постійного зберігання та 49 організацій — це юридичні особи, в діяльності яких не утворюються документи НАФ.

«На сьогоднішній день, — доповіла Олена Гайдук, — ведеться дуже плідна робота з науково-технічного опрацювання та упорядкування документів НАФ в ПАТ „Лисичанськвугілля“, ВП „Шахта ім. Д.Ф. Мельникова“ ПАТ „Лисичанськвугілля“, Новодружеській міській раді. Зокрема, у 2017 році заплановано описування 403 документів постійного зберігання та 3136 документів з кадрових питань даних організацій».

Окрім того, Олена Миколаївна зауважила, що ВП «Шахта імені Д.Ф. Мельникова» не дуже сумлінно відноситься до завершення роботи з науково-технічного опрацювання та упорядкування документів НАФ та з кадрових питань. З цього приводу членами виконавчого комітету директору підприємства було рекомендовано впродовж поточного року завершити всю вищевказану роботу та доповісти про виконання.