Про хід реалізації програми житлових субсидій у Лисичанську

Сьогодні, 20 червня, під час засідання виконкому Лисичанської міської ради заступник начальника відділу соціальної допомоги управління праці та соціального захисту населення (УПСЗН) Лисичанської міської ради Світлана Паніна доповіла про хід реалізації програми житлових субсидій в опалювальний період 2016-2017 років.

У своїй доповіді Світлана Іванівна зазначила, що для населення житлова субсидія є вагомою державною підтримкою, а для міста - це кошти державного бюджету, які надходять до підприємств за надані житлово-комунальні послуги. Загальна сума фінансування з державного бюджету в 2016 році склала 113 млн. 221 тис. грн., за 4 місяці 2017 року - 90 млн. 316 тис. грн. Станом на 1 червня поточного року заборгованість держбюджету місцевому бюджету за надані житлові субсидії складає понад 50 млн. грн., - зауважила Світлана Паніна.

У 2016 році за призначенням житлової субсидії до УПСЗН звернулося понад 25 тисяч домогосподарств, а субсидії були призначені на загальну суму 146 млн. грн. В поточному році житлова субсидія вже нарахована на суму понад 90 млн. грн. В порівнянні з опалювальним періодом 2015-2016 років кількість господарств, які отримували субсидію в опалювальний період 2016-2017 років збільшилась на 4 тисячі.

Також, Світлана Іванівна зазначила, що з питань надання населенню житлових субсидій УПСЗН співпрацює з 16 підприємствами - надавачами житлово-комунальних послуг, з якими налагоджений електронний обмін інформацією. А з метою максимального наближення послуги до мешканців міста УПСЗН використовує різноманітні методи для забезпечення своєчасного призначення субсидії.

«Розпочата робота по здійсненню розрахунку розміру субсидії на літній період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому опалювальному періоді. Перерахунок буде здійснено без особистого звернення громадян. Для цього спеціалістами управління збирається вся необхідна інформація: про склад зареєстрованих, відомості про житлово-комунальні послуги і доходи зареєстрованих осіб. Збір необхідної інформації є об’ємним та кропітким процесом», - підсумувала Світлана Паніна.