Місячник по боротьбі з амброзією полинолистою

На минулому тижні відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке проводив перший заступник міського голови, голова комісії Анатолій Нєвєдров. Під час засідання обговорювалися кілька важливих питань: про стан виконання комплексного плану невідкладних спеціальних заходів з попередження виникнення епідемічних ускладнень в м. Лисичанськ на 2006-2010 р.р. Членами комісії вирішено доручити КСП “Лисичанськводоканал” постійно забезпечувати подачу епідемічно безпечної води населенню в нормативній кількості, проведення весняно-осінньої дезинфекції водопровідних мереж., знезараження питної води на Малорязанцівському водозаборі, відомчий лабораторний контроль, ліквідацію поривів систем водозабезпечення, проведення робіт з ліквідації стихійних водоймищ, які утворені з ґрунтових та стічних вод тощо. Крім того, управлінню ЖКГ міської ради до 01.09.2008 р. розробити схему генеральної очистки міста та два рази на рік проводити двох турову суцільну дератизацію на території міста; міському відділу УМВСУ в Луганській області постійно забезпечувати недопущення торгівлі харчовими продуктами в невстановлених місцях, директорам ринків м.м. Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля привести стан продовольчих ринків у відповідність до вимог ветеринарно-санітарних правил та ін.
При розгляді заходів щодо попередження пожежної безпеки у літній період 2008 року члени комісії вирішили доручити керівникам підприємств, установ та організацій міста до 15.08.2008 р. проаналізувати організацію та фактичний стан роботи з даного питання та доповісти міському управлінню ГУ МНС України в Луганській області та відділу з питань цивільного захисту населення міськради до 20.08.2008 р., міським ЗМІ забезпечити широке висвітлення серед населення додержання правил пожежної безпеки в зелених зонах міста.
Серед основних, члени комісії також розглянули питання «Про стан виконання плану першочергових заходів і робіт, спрямованих на ефективну реалізацію державної політики у сфері захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у 2008 році в м.Лисичанську». Вирішено винести на розгляд чергової сесії міської ради питання про виділення коштів на фінансування першочергових заходів, передбачених планом, енергоуправлінню міськради встановити суворий контроль за виконанням запланованих запобіжних заходів з дотриманням визначених термінів.
При обговоренні стану виконання Комплексного плану спеціальних невідкладних заходів щодо локалізації та ліквідації карантинного бур’яну амброзії полинолистої на території м. Лисичанськ у 2007-2010 роках члени комісії вирішили з 10 серпня до 10 вересня 2008 року оголосити місячник по боротьбі з амброзією полинолистою та провести акцію “Всі на боротьбу з амброзією!”, в межах якої передбачити знищення амброзії на закріплених за підприємствами, установами та організаціями територіях; міським ЗМІ забезпечити широке висвітлення серед населення міста інформації про шкідливість карантинного бур’яну амброзії полинолистої.