Відновлювлення житлових будинків приватної форми власності у Лисичанську

З липня 2014 р. по лютий 2016 р., виконано великий об’єм робіт по відновлюванню житлових будинків приватної форми власності.

По частково зруйнованим житловим будинкам (361 будинок) відновлювальні роботи проводилися самими мешканцями будинків, за рахунок надання допомоги будівельними матеріалами представництвом Норвезької ради по справах біженців та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Надавалися будівельні матеріали для відновлення покрівель та стін. Орієнтовна сума наданої допомоги складає 800 тис. грн. По частково зруйнованим житловим будинкам залишаються питання по відновленню господарських будівель та огороджень.

Також, благодійними фондами, надавались грошові сертифікати на придбання будівельних матеріалів, які отримали мешканці на загальну суму 3 млн. 700 тис. грн. Надавалась допомога з обласного бюджету у сумі 170 тис. грн.

На теперішній час залишається питання по відновленню 34 повністю зруйнованих житлових будинків приватного сектору, з яких:

  • — 3 житлових будинки відновлюються по Програмі NRC (без урахування господарських будівель);
  • — по 9 житловим будинкам мешканці самостійно ведуть відновлювальні роботи, але їм ще потрібні кошти, будівельні матеріали для закінчення всіх робіт.

За період 2014 р. — 2015 р. було надано постраждалим в результаті АТО 20 квартир для тимчасового проживання мешканцям житлового будинку № 17 кв. Жовтневої революції та 2 квартири для мешканців з приватного сектору.