Культура

Новини культури

У квітні 2010 року в Миколаєві пройшов відкритий Міжнародний фестиваль молодіжних та дитячих театрів «Південні маски». Традиційно наше місто на фестивалі представляли учасники зразкової дитячої театральної студії «Арлекін» (керівник Ірина Кабанова). На фестивалі колектив представляв виставу «Червона Пашечка», за який отримав диплом лауреата (3 місце) в номінації «Бронзова маска». Також спеціальним призом відзначена майстерність колективу.

Переможці обласного фестивалю «Юні таланти»

17 квітня у Стаханові пройшов сьомий обласний фестиваль «Юні таланти», організатором якого виступив Стаханівський навчальний комплекс Луганського національного університету ім. Тараса Шевченко. У конкурсі приймали участь діти віком від 12 до 16 років – солісти і ансамблі шкіл естетичного виховання міст Лисичанськ, Стаханов, Брянка, Алчевськ, Теплогорськ, Кіровськ, Первомайськ, Луганськ та інших.

Конкурс проходив у номінаціях: фортепіано, духові інструменти, скрипка, академічний і естрадний вокал та інструментальні ансамблі. Наше місто на конкурсі представляли учні Лисичанської дитячої музичної школи (ДМШ) № 2.

За підсумками фестивалю серед 16 конкурсантів у номінації «Фортепіано» кращою була визнана Шинкаренко Валерія (1-е місце), а спеціальним призом і грамотою нагороджено Ромашова Ярослава. Серед 7-ми учасників у номінації «Духові інструменти» кращою визнано Білецьку Софію (1-е місце), а у номінації «Народні інструменти» Феоктистов Леонід посів 2-е місце (серед 12 учасників). Учасниця номінації «Академічний вокал» Шинкаренко Валерія нагороджена спеціальним призом.

Крім того, листами Подяки за професійну підготовку конкурсантів були відзначені викладачі ДМШ № 2 - Шинкаренко М.О., Шаригина А.М., Могильникова О.П., Семідоцька О.В. та Орзул Н.С., а колектив музичної школи отримав Подяку за активну участь в обласному конкурсі музичного мистецтва «Юні таланти» та виховання естетично розвиненої особистості.

Зразковий дитячий хореографічний колектив «Барвінок» серед переможців конкурсу хореографічного мистецтва

24 квітня в Стаханові відбувся конкурс хореографічного мистецтва для учнів хореографічних відділень шкіл мистецтв. У конкурсі прийняли участь 35 шкіл естетичного виховання, які на суд журі представили 137 танців.

Наше місто на конкурсі представляли хореографічні колективи Лисичанської дитячої школи мистецтв № 1 та Новодружеської дитячої школи мистецтв. Конкурс проводився у двох вікових категоріях за номінаціями «Український народний танець», «Сюжетний танець», «Естрадний танець» та «Танець за вибором».

За підсумками конкурсу зразковий дитячий хореографічний колектив «Барвінок» Лисичанської ДШМ № 1 (керівник Самбурова В.А.) за сюжетний танець «Чучело» та естрадний танець «Поехали!» отримав диплом II ступеню, а за український народний танець «Дзвіночок» та танець «Веселушка» - диплом III ступеню.