У Лисичанську відбулось засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді

Сьогодні, 24 січня, в малій залі Лисичанської міської ради відбулось засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді під головуванням заступника міського голови Ігора Ганьшина.

В роботі Координаційної ради взяли участь начальники та спеціалісти управлінь, відділів та служб Лисичанської міської ради, представники Лисичанського міського комісаріату, Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області, Лисичанського міського краєзнавчого музею та голови громадських організацій.

У вступному слові голова Координаційної ради Ігор Ганьшин підкреслив, що в місті проводиться робота з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на високому рівні. Ігор Іванович зазначив, що не треба зупинятись на досягнутому, а треба вдосконалювати свою роботу.

Під час засідання головний спеціаліст відділу освіти Оксана Растєряєва доповіла про виконання плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді в 2017 році. «Задля консолідації громадськості було суттєво посилено патріотичний характер навчання та виховання. Зусилля педагогів спрямовані на виховання учнів у дусі патріотичного обов’язку, повазі до Української державності. В навчальних закладах міста весь навчально-виховний процес, органічно поєднує національне, громадянське, моральне, родинно-сімейне, естетичне, правове, екологічне, фізичне, трудове виховання, базується на національній історії, знанні та відстоюванні своїх прав, виконанні конституційних і громадянських обов’язків, відповідальності за власне майбутнє, добробут, долю країни. Патріотичним вихованням охоплено усіх учасників навчально-виховного процесу, що сприяє формуванню у дітей, утвердженню у педагогів, батьків національних та загальнолюдських цінностей, особистісних якостей, що притаманні громадянину України», — підкреслила Оксана Володимирівна.

Також Оксана Растєряєва зазначила, що школою виховання лідерів незалежної України стала міська громадська дитяча організація «ДОЛЯ». Організація «ДОЛЯ» — координатор міських колективно-творчих справ, організатор участі школярів у всіх міських заходах. Самоврядування в навчальних закладах набуває досвіду творчого потенціалу в діяльності шкільного колективу.

Також про заходи, спрямовані на національно-патріотичне виховання в закладах культури міста розповіла спеціаліст І категорії відділу культури Кристина Веселова, зазначивши що з метою формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді в закладах культури міста проводяться міські заході та акції національно-патріотичного спрямування, заходи до державних свят України, а також організовується участь молоді міста в обласних заходах національно-патріотичного спрямування. Також, формування національної свідомості громадян здійснюється за рахунок формування мовленнєвої культури та створення національного мовно-культурного простору, тому в бібліотеках КЗ «Лисичанська ЦБС» велику увагу приділяють поповненню фондів україномовною літературою, літературою українських класиків та сучасних українських письменників.

Голова міської ради ветеранів України Юрій Положенцев ознайомив присутніх з планами святкування 75-річчя звільнення міста Лисичанська від німецько-фашистських загарбників.

За результатами засідання були вирішено в термін до 30 квітня 2018 року розробити проект та затвердити міську Програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки.