У Лисичанську відключено від газопостачання 5 котелень

Вчора, 5 грудня, в Лисичанській міській раді відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Сергія Шиліна.

Під час засідання членами комісії було розглянуто питання про відключення від газопостачання об’єктів КП «Лисичанськтепломережа».

Про ситуацію, що склалась у місті станом на 5 грудня 2017 року, доповіли директор КП «Лисичанськтепломережа» Андрій Панаіт та начальник Лисичанського міжрайонного управління по експлуатації газового господарства філії ПАТ «Луганськгаз» Сергій Горобець. З доповідей зрозуміло, що комунальне підприємство «Лисичанськтепломережа» отримало від Лисичанського міжрайонного управління по експлуатації газового господарства філія ПАТ «Луганськгаз» повідомлення про примусове припинення газопостачання на об’єктах теплопостачання. Станом на 05.12.2017 року працівниками ПАТ «Луганськгаз» було примусово відключено 5 котелень КП «Лисичанськтепломережа»: ЗОШ № 2, ЗОШ № 9, ЗОШ № 26, тубдиспансер, КЗ «Дитяча школа мистецтв № 1».

За результатами обговорення місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила повідомити голову Луганської обласної державної адміністрації — керівника військово-цивільної адміністрації, ПАТ «Луганськгаз», народного депутата України Сергія Дунаєва, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Антитерористичний центр, прокуратуру Луганської області, СБУ в Луганській області, і ГУ Національної поліції в Луганській області про загрозу виникнення у місті надзвичайної ситуації у зв’язку з відключенням від газопостачання об’єктів КП «Лисичанськтепломережа».

Також члени комісії підтримали прийняте регіональною комісією з питань ТЕБ та НС рішення стосовно безперебійного газопостачання теплопостачальних та теплогенеруючих підприємств з метою сталого проходження опалювального сезону 2017/18 року.

Зазначимо, що станом на 17.00 5 грудня 2017 року на котельнях КП «Лисичанськтепломережа» газопостачання було відновлено.

Відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради