До уваги учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Психологічна реабілітація — це допомога людині у відновленні після тяжкого стресового періоду чи подій, відновлення душевних сил і ресурсів для подальшого життя, для повноцінного виконання нових життєвих завдань.

Психологічна реабілітація передбачає надання таких послуг: психологічна діагностика, психологічна просвіта та інформування, консультування, психологічна підтримка та супроводження, психотерапія, групова робота, декомпрессія.

Психологічна реабілітація надається:

  • — учасникам бойових дій;
  • — особам з інвалідністю внаслідок війни;
  • — учасникам війни;
  • — постраждалим учасникам Революції Гідності,

Управлінням праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради проводиться робота щодо визначення суб’єктів надання послуг з психологічної реабілітації постраждалим учасникам Революції Гідності, учасникам АТО/ООС.

Для відбору суб’єктів надання послуг з психологічної реабілітації, в управлінні створено комісію, яка розглядає подані санаторними та оздоровчими закладами документи.

На теперішній час рішенням комісії до переліку суб’єктів надання послуг з психологічної реабілітації учасникам Революції Гідності, учасникам АТО/ООС включено ТОВ санаторій «Токарі» за місцем знаходження:  Сумська обл., м. Лебедин, с. Токарі, вул. Санаторна, буд. 96, який відповідає кваліфікаційним вимогам фахівців, вимогам фінансового та матеріально-технічного забезпечення згідно ПКМУ від 12.07.2017 № 497 (із змінами).

Для отримання послуг з психологічної реабілітації необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради за адресою вул. Малиновського 22А, каб. № 4, 7 та надати наступні документи:

— заяву складену в довільній формі;

— копію посвідчення учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни, або постраждалого учасника Революції Гідності;

— копію документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції, або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпечення їх здійснення.

Управління працює з понеділка по четвер з 08.00 до 17.00, у п’ятницю з 08.00 до 16.00, перерва з 12.00 до 12.48,, конт. тел. 06451 7 30 27.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради