Про перебування на квартирному обліку при Лисичанській міській раді ветеранів війни - учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Станом на 10.04.2019 на квартирному обліку при Лисичанській міській раді перебуває 85 ветеранів війни — учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (в тому числі 61 сім’я внутрішньо переміщених осіб з числа учасників бойових дій, які мають право на отримання грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України»).

Відповідно до діючого законодавства дана категорія громадян перебуває в загальному списку та списку першочергового отримання житла.

Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» строк забезпечення житлом учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, не визначено. Виняток становлять учасники бойових дій, які дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов’язків військової служби, а також особи, на яких поширюється чинність цього Закону, які забезпечуються житлом протягом двох років з дня взяття на квартирний облік.

Перша особа з числа учасників бойових дій зарахована на квартирний облік з жовтня 2015 року.

Згідно зі ст. 43 Житлового Кодексу Української РСР жилі приміщення громадянам, які перебувають на обліку потребуючих поліпшення житлових умов, надаються в порядку черговості.

На сьогодні громадяни, які потребують поліпшення житлових умов, забезпечуються жилою площею з вивільненого житлового фонду комунальної форми власності. З 2015 року приміщення ветеранам війни — учасникам бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, не надавались.

Постановка громадян, потребуючих поліпшення житлових умов, на квартирний облік є адміністративною послугою, яку надає Центр надання адміністративних послуг у м. Лисичанську (вул. Гетьманська, буд. 63).

За додатковою інформацію звертатись до відділу з обліку, розподілу, обміну та приватизації житла Лисичанської міської ради за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. М. Грушевського, 8, каб. 27, 38, або за телефонами: (06451) 72502, 72627.

Відділ з обліку, розподілу, обміну та приватизації житла