До уваги учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року №1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності. Психологічна реабілітація надається особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій, учасникам війни та постраждалим учасникам Революції Гідності з метою збереження або відновлення фізичного та психологічного здоров’я, зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій, запобігання інвалідності, профілактика агресивної та саморуйнівної поведінки, відновлення порушених (втрачених) психічних функцій до оптимального рівня їх прояву.

Реабілітація передбачає надання таких послуг: психологічна діагностика, психологічна просвіта та інформування, консультування, психологічна підтримка та супроводження, психотерапія, групова робота.

Послуги з психологічної реабілітації надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.

Для отримання реабілітаційних послуг учасники антитерористичної операції, постраждалі учасники Революції Гідності або їх законні представники звертаються з заявою до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців — за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу ).

До заяви, написаної у довільній формі, учасник антитерористичної операції додає копії та пред’являє оригінали таких документів:

— посвідчення учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;

— документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення;

— посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності (для зазначеної категорії осіб).

Учасник антитерористичної операції або постраждалий учасник Революції Гідності обирає заклад, де бажає отримувати послуги з психологічної реабілітації та дату їх проведення. Після надходження від обраного реабілітаційного закладу письмового підтвердження щодо готовності надання послуг із психологічної реабілітації та узгодження дати початку її проведення, управління праці та соціального захисту населення укладає договір із обраним закладом, та отримувачем послуг у трьох примірниках.

Строки надання послуг із психологічної реабілітації визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг з урахуванням його потреб, узгоджуються з отримувачем послуг або його законним представником після комплексного визначення індивідуальних потреб і зазначаються в індивідуальному плані.

До переліку суб’єктів надання послуг з психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності включені наступні установи:

— ТОВ санаторій «Токарі» за місцем знаходження: Сумська обл., с. Токарі, вул. Санаторна, буд. 96;

— ТОВ «Санаторій «Борисфен» розташований у Миколаївській обл., м. Очаків, вул. Будівельників, буд. 7.

Витрати на оплату проїзду до суб’єкта надання послуг для проходження психологічної реабілітації та назад відшкодовуються управлінням праці та соціального захисту населення на підставі проїзних документів.

За детальною інформацією можна звертатися до управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22а, каб. № 7, тел. 7-30-27.

Графік роботи: з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, у п’ятницю з 8.00 до 16.00, перерва з 12.00 до 12.48

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанскьої міської ради