Увага! Стартувала інспекційна кампанія «Виходь на світло»!

 Державна служба України з питань праці з 01 липня розпочала щорічну інспекційну кампанію «Виходь на світло», щодо виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведених інформаційних заходів.

За останніми даними на офіційному сайті Державної служби статистики України кількість неформально зайнятого населення становить 3237,8 тис. осіб (21% від загальної кількості зайнятого населення).

Таким чином, запрошуємо долучитися до інспекційної кампанії «Виходь на світло» та посилити реалізацію повноважень, визначених підпунктом 5 пункту «а» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (звернення до відповідних органів державної влади про порушення суб’єктом господарювання законодавства про працю та зайнятість населення).

З інформаційними матеріалами щодо інспекційної кампанії «Виходь на світло» можна ознайомитись на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/

Відділ економіки Лисичанської міської ВЦА