Щодо неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин

Офіційне оформлення працевлаштування – це гарантія соціальної захищеності працівника, кадрової стабільності та налагодженої роботи всіх учасників трудового процесу.

З метою запобіганню порушенням законодавства про працю та зайнятість населення відділ споживчого ринку ВЦА м. Лисичанська вкотре звертає увагу всіх суб’єктів господарювання, як юридичних осіб так і фізичних осіб - підприємців на неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин та закликаємо належним чином оформлювати трудові відносини та дотримуватися діючих норм законодавства України про працю та охорону праці.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та надання повідомлення про прийняття на роботу працівника до територіального органу Державної податкової служби за місцем обліку суб’єкта господарювання, як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) є порушенням вимог чинного законодавства про працю за яке юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність.

Слід пам’ятати, що економія на найманих працівниках може призвести до значних фінансових втрат.

Відділ споживчого ринку ВЦА м. Лисичанська