Про роботу «гарячої лінії» для суб’єктів підприємницької діяльності

З метою усунення перешкод в реалізації законних прав та інтересів підприємців, а також оперативного вирішення актуальних питань, які стосуються підприємницької діяльності, розпорядженням міського голови від 20.10.2009р. № 312 створена та діє «гаряча лінія» для суб’єктів господарювання.

Протягом 2010 року. надійшло 589 звернень від підприємців міста.

Основні питання, з якими зверталися підприємці, були:

отримання документів дозвільного характеру: отримання витягу з Єдиного державного реєстру , порядок отримання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства, порядок отримання дозволу на експлуатацію об’єктів поводження з небезпечними відходами, порядок отримання дозволу на проектування реконструкції об’єкта, порядок отримання дозволу на виконання будівельних робіт, порядок отримання сертифікату відповідності, порядок отримання дозволу по продовженню строку дії договору оренди земельної ділянки, порядок отримання дозволу на початок робіт, ін..;

реалізація державної регуляторної політики: порядок внесення змін до плану діяльності міської ради та її виконавчого комітету з підготовки проектів регуляторних актів, порядок оприлюднення проекту регуляторного акту, відповідальність за порушення порядку регуляторної діяльності, ін..;

— реєстрація суб’єктів господарювання: категорія суб’єктів підприємницької діяльності, яка підпадає під спрощену процедуру ліквідації, порядок щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу, яка знаходиться у стадії ліквідації, запис в реєстр про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, зміна свідоцтв про державну реєстрацію, які були отримані до 01.07.2004 року. Порядок та граничний термін даної процедури, порядок внесення змін до відомостей про юридичну особу з питань зміни видів діяльності та інші.

За результатами розгляду звернень підприємцям надавалися відповідні консультації та роз’яснення згідно з чинним законодавством.

Контактні номери за якими у м. Лисичанську діє телефонна «гаряча лінія»:

Реєстрація суб’єктів господарювання — 7-33-19- заступник начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців Одайник О. С.

Реалізація державної регуляторної політики, робота Координаційної ради з питань розвитку підприємництва — 7-32-46- начальник відділу підприємництва та регуляторної політики — адміністратор Ярова В. І.

Отримання документів дозвільного характеру — 7-31-72- головний спеціаліст — адміністратор відділу підприємництва та регуляторної політики Позднякова Л. І.

Також повідомляємо номер телефону «гарячої лінії» для підприємців, організованої при Головному управлінні економіки облдержадміністрації -(0642) 58-55-23.

Начальник відділу підприємництва та регуляторної політики — адміністратор Ярова В. І.