До відома суб`єктів підприємництва, з різних профілей діяльності, щодо забезпечення якості продукції/послуг суб`єктів господарювання регіону

Враховуючи актуальність та важливість питання щодо взаємодії підприємств і організацій регіону з партнерами з країн ЄС назріла необхідність роз’яснювальної роботи відносно впровадження стандартів системи якості. Це стосується як забезпечення сертифікації системи менеджменту якості в цілому, так і сертифікації продукції відповідно до європейських вимог.

Отримання сертифікатів відповідності щодо забезпечення умов якості надає суб’єктам господарювання можливість ефективно працювати як на внутрішньому, так і на міжнародному, у тому числі європейському, ринках.

Суб’єкти господарювання, враховуючи положення та норми Угоди про асоціацію з ЄС, мають повною мірою відповідати європейським вимогам. Безпосередньо це відноситься до безпеки продовольчої сировини та продуктів харчування. А для цього необхідно мати відповідні знання та спровадити сертифікацію системи якості на підприємствах та організаціях, у тому числі малих і середніх.

З метою донесення до суб’єктів підприємництва області основних вимог щодо сертифікації, щодо забезпечення якості продукції відповідно до норм та вимог ЄС Луганська регіональна торгово-промислова палата пропонує взаємодію з питань організації навчальних заходів для суб’єктів господарювання.

Навчальні курси передбачають вивчення стандартів щодо впровадження на підприємствах і організаціях системи менеджменту якості: «Міжнародний стандарт ISO 9001:2015. Вимоги», «Внутрішній аудитор на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015», а також безпосередньо вивчення стандартів та вимог до безпечності харчових продуктів, яких необхідно дотримуватись на всіх етапах вирощування, збереження, транспортування, вироблення продовольчої сировини, виготовлення та зберігання продуктів харчування: «Нова версія FSS 22000 (версія 4.10)», Внутрішній аудитор FSS 22000 (версія 4.10)«, «Внутрішній аудитор на відповідність вимогам міжнародного стандарту» ISO 9001:2018«.

За підсумками навчання видається відповідний сертифікат.

Дані заходи заплановані на середину грудня 2018 року.

Навчальні курси проводитимуть досвідченні фахівці представництва концерну ТЮФ ЗЮД Україна(відома сертифікаційна компанія в країнах ЄС) — ООО «TMS Україна».

Сертифікація даною організацією повною мірою забезпечує функціонування виробничих процесів відповідно до вимог чинного законодавства України, технічних регламентів Європейського Союзу, міжнародних документів на відповідність якості.

Після отримання сертифікатів відповідності міжнародного зразку суб’єктам господарювання не потрібно отримувати національні сертифікати.

Більш детальну інформацію про навчальні курси можна отримати у фахівців Луганської РТПП за телефонами: (0645) 70-39-60, моб. (050)328-22-54 або електронною поштою: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. , Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .