Розвиток експортної діяльності агровиробників області

З метою активізації та розвитку експортної діяльності агровиробників області, сприяння пошуку закордонних торговельних партнерів та нових ринків збуту в країнах ЄС повідомляємо.

У 2016 році за сприяння Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини на порталі «Агроторгівля України» (http://agritrade-ukraine.com/ua/) створено Центр підтримки експорту (далі — ЦПЕ).

Метою створення ЦПЕ є надання підтримки українським сільськогосподарським товаровиробникам та аграропродовольчим компаніям у пошуку європейських ринків збуту, входження, закріплення та розширення діяльності на них, а також підготовка цих компаній до відкриття власних ринків. Крім того, проект має на меті інформувати німецькі компанії про питання аграрної торгівлі з Україною.

Основне завдання ЦПЕ: практичні консультації щодо умов доступу до європейських ринків, тарифів, квот, преференцій та стандартів, а також основних аспектів регуляторного середовища. ЦПЕ користується як наробками європейських партнерів, так і іншими спеціальними матеріалами Європейської Комісії та інших установ.

На цей час ЦПЕ розроблено низку посібників для українських підприємств щодо виходу на ринки ЄС, а саме:

— Практичний довідник аграрного експортера до ЄС (http://agritrade-ukraine.com/images/ATU/Бібліо/Практичний_довідник.pdf);

— Практичний довідник органічного експортера до ЄС (http://agritrade-ukraine.com/images/ATU/Практичний_довідник_органічного_експортера_до _ЄС. pdf);

— Путівник Європейською мережою підприємств (EEN) (http://agritrade-ukraine.com/images/ATU/Путівник_Європейсбькою_мережою_підприємствю.pdf).

Зв’язатись з ЦПЕ можна з понеділка по п’ятницю з 10 до 13 год. По скапу agritrade-ukraine. Направити запитання можна на електронну адресу: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. або заповнити форму запиту за посиланням: http://agritrade-ukraine.com/ua/forma-zapitu.

Управління економіки Лисичанської міської ради