Щодо здійснення сезонної виїзної торгівлі

До уваги суб’єктів господарювання та мешканців міста!

Виїзна (виносна) торгівля може здійснюватися на ринках, ярмарках, або в інших дозволених для цього місцях.

 

Порядком провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затверджених постановою КМУ від 15.06.2006 № 833 передбачено, що продаж продовольчих товарів, готових до вживання, а також тих, що швидко псуються, інших продовольчих товарів (у тому числі овочів і фруктів) за межами торговельного приміщення (виїзна, виносна торгівля) здійснюється у спеціально відведених для цього місцях та за умови дотримання встановлених для таких товарів температурного режиму зберігання і санітарних норм.

Таким чином, торгівля поза межами торговельних об’єктів можлива тільки у спеціально визначених місцях за наявності письмового погодження, виданого Лисичанською міською радою.

З метою задоволення споживчого попиту населення міста Лисичанська овочами, фруктами та баштанними культурами у сезон їх масового надходження, рішеннями виконавчого комітету Лисичанської міської ради було визначено перелік місць для здійснення виїзної торгівлі овочами, фруктами та баштановими культурами та для здійснення сезонної виїзної торгівлі морозивом та безалкогольними напоями на території міста Лисичанська.

Для одержання письмового погодження на розміщення об’єкта виїзної торгівлі суб’єкти господарювання надають повний пакет документів, які підтверджують право здійснення відповідного виду торговельної діяльності та документи, що підтверджують якість та безпеку продукції, зокрема довідку, що засвідчує проведення державної реєстрації потужності, експертний висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи та інше.

Продаж товарів у невизначених для торгівлі місцях є правопорушенням, за яке передбачається накладання адміністративного штрафу з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

З метою ліквідації осередків несанкціонованої (стихійної) торгівлі на території міста у невстановлених для цього місцях, якісного покращення благоустрою, недопущення інфекційних захворювань, враховуючи численні нарікання мешканців міста на незручності, які створює несанкціонована торгівля, протягом останніх років організовано роботу мобільної групи, до складу якої входять представники органів місцевого самоврядування, міського відділу поліції, інших контролюючих органів міста. Робота мобільної групи виконується головним чином у вигляді рейдів, під час яких особи, які здійснюють торгівлю у не встановлених для цього місцях, притягуються до адміністративної відповідальності за статтями 152 та 160 КУпАП. Так, з початку 2016 року мобільною групою проведено 23 рейди, на порушників складено 65 протоколів про адміністративні правопорушення. .

На стихійних ринках реалізація товарів здійснюється з грубими порушеннями санітарних норм і правил торгівлі, зокрема з землі, без дотримання температурного режиму, без документів, що засвідчують якість та безпеку. Харчові продукти та продовольча сировина не проходять обов’язкову ветеринарно-санітарну експертизу, тому існує небезпека придбання неякісної і небезпечної продукції для споживача.

Жителі міста повинні розуміти, що придбаний у невстановленому місці товар у випадкової людини, в умовах, які не відповідають нормам його зберігання, з землі, в тару із сміттєвого звалища — це великий ризик. Необхідно, щоб всі жителі міста свідомо розуміли яку небезпеку несе несанкціонована торгівля — не купували продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі, проявили свідомість, розумну обережність та пильність!

Про всі факти несанкціонованої торгівлі повідомляти міській відділ поліції та управління патрульної поліції за телефоном «102», 7-04-54, (050)6629233.

Вложения:
Скачать этот файл (Dislokatsiya 2.doc)Dislokatsiya 2.doc[Дислокація місць для здійснення виїзної торгівлі овочами, фруктами та баштанними культурами на території міста Лисичанська на період з 01.06.2016 до 30.11.2016 включно]
Скачать этот файл (Dislokatsiya1.docx)Dislokatsiya1.docx[Дислокація місць для здійснення сезонної виїзної торгівлі морозивом та безалкогольними напоями на території міста Лисичанська на період з 01.06.2016 до 30.09.2016 включно]