Мир починається з дитинства

1 червня у місті проведено низку заходів, присвячених Міжнародному дню захисту дітей. Серед заходів свято «Мир починається з дитинства», проходило на площі біля Палацу культури ім. В.М. Сосюри. У ході свята найактивнішим учасникам художньої самодіяльності були вручені грамоти та листи подяки за активну участь у житті Палацу культури. Для всіх присутніх на святі свою творчість дарували учасники лялькового гуртка «Теремок», учасники художньої самодіяльності Настя Кручинська, Олена Ростягаєва, молодші учасники хореографічного колективу «Етюд». Також діти змагалися у веселих іграх та конкурсах. Закінчилося свято конкурсом малюнку на асфальті.

Свято дитинства відбулось також на центральній площі Новодружеська. Концертну програму для маленьких новодружан підготували учасники художньої самодіяльності Палацу культури ім.. В.М. Сосюри, серед яких О. Ростягаєва, А. Долженко, А. Решетняк, танцювальний колектив «Етюд» та інші.

Міське свято «Планета дитинства» проведено у сквері ім. 10-річчя незалежності України. Під час свята присутнім дітлахам були запропоновані конкурс малюнку на асфальті, виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва, конкурсно-ігрові майданчики, лялькова вистава «День народження», концерт учасників дитячої художньої самодіяльності, конкурс караоке «Кришталеві нотки».

Цікаво пройшли конкурси малюнку біля Лисичанської та Новодружеської шкіл мистецтв. У конкурсі взяли участь як учні шкіл так і усі бажаючи маленькі жителі мікрорайонів. Переможці конкурсів були нагороджені призами.

Біля Палацу культури ім. В.І. Леніна відбулося свято, присвячене Міжнародному Дню Захисту дітей. Ведучими цього свята були діти. Вони проводили для своїх однолітків багато цікавих конкурсів та ігр, переможців яких нагороджували призами.

Також, як нагорода для всіх присутніх був виступ колективів художньої самодіяльності, а саме: студії спортивного танцю «Стрит Денс», танцювального колективу «Фантазия», дитячого вокального колективу суспільної організації «Щаслива родина, міцна країна». Останнім конкурсом на святі був традиційний малюнок на асфальті «Детский городок». Завершенням цього свята стала пісня у виконанні солістки ПК ім. В.І.Леніна Прокопчук Н. та всіх учасників концерту.

Великим святом для всіх дітей міста Лисичанська стало міське свято «Мы строим город детства». у сквері Ювілейному та у парку ТОВ «Максим - Парк».

Розпочалось свято з роботи ігрових та розважальних станцій. Дітей зустрічали вихованці зразкової театральної студії «Арлекин», яскравим костюмованим шоу. Завдяки казковим персонажам діти потрапили на Планету «Мульті - пульті». Їхня подорож розпочалася зі станції «Веселушка - топотушка», де їх зустріла господиня Топотушка, яка розучувала з ними різні танці. Діти весело та дружньо танцювали , а найактивніші отримали призи. Після чого з Червоною Шапочкою до іншої станції, яка мала назву «Тру-ля-ля». Де їх зустріла господиня станції «Нотка» зі своєю помічницею «Звездочка востока». На цій станції Нотка провела конкурс «Караоке», де знайшла нові таланти і нагородила їх призами. Також в подарунок дітям Звездочка затанцювала свій національний танець. Після цього діти разом з Червоною Шапочкою вирушили до наступної станції, де їх чекала лялькова вистава під назвою «Лесная сказка» у виконанні учасників суспільної організації «Щаслива родина, міцна країна». Діти були задоволені виставою, після чого вирушили до наступної станції під назвою «А ну-ка давай-ка, поиграй-ка», де їх вже чекала Тітонька-Забавушка з ігровою, інтелектуальною програмою. Найспритніші та найрозумніші отримали від Тітоньки-Забавушки призи.

Під музику «Дорога добра» на станції з’явилося Сонечко з купою жовтих кульок, які символізували його проміні. Сонечко роздало ці кульки дітям і запропонувало збудувати алею добра по якій інші діти разом з казковими персонажами відправились у «Максим-Парк», де їх зустріли веселі клоуни і розпочалась велика концертна програма.

Відкрили концерт ведучі - діти. Вони разом з клоунами та присутніми дітьми покликали на свято Літо! Літо запропонувало дітям збудувати «Город счастливого детства».

Право першим закласти фундамент у вигляді кубика з літерою цього міста надали міському голові Дунаєву С.В, який привітав усіх дітлахів зі святом та побажав їм щасливого дитинства та гарних канікул. Після цього кожен виконавець отримував такі самі кубики з наступними літерами. Вони передавали їх клоунам, які будували біля сцени місто під назвою «Город счастливого детства».

У ході концертної програми були розіграні безкоштовні поїздки від таксі «Шанс», постійних партнерів «Максим-Парк». Хладокомбінат безкоштовно пригощав дітей морозивом.

У концертній програмі прийняли участь учасники художньої самодіяльності та вихованці шкіл початкового естетичного виховання Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля.

По завершенню святкового дійства всі мали можливість насолоджуватись яскравим, святковим салютом.

Докладніше у фотогалереї: свято у “Максим-парку” (39 фото) та свято на площі біля ЦПРШМ (21 фото)