«Пам’ять про подвиг»

30 квітня центральною міською бібліотекою підведені підсумки анкетування «Пам'ять про подвиг». Анкетування проводилося протягом квітня серед молодих читачів бібліотеки з метою визначення відношення молоді до подій Великої Вітчизняної війни, а також з метою виявлення рівня начитаності юних читачів про Велику Вітчизняну війну.

На питання анкети «Коли говорять про Велику Вітчизняну війну, які відчуття і думки це народжує у вас?», основна частка молодих людей відповіла, що Велика Вітчизняна війна - це пам'ять про горе, страждання, пору великих випробувань, а також відчуття гордості за своїх батьків і дідів, розуміння величі і грандіозності їх ратної праці.

Аналізуючи питання анкети «Звідки ви дізнались про Велику Вітчизняну війну», можна зробити висновок, що тема війни залишається предметом розмов в родині, значна роль у передачі історичної пам'яті надається книгам та телебаченню. На питання «Як бібліотека допомагає вам краще дізнатися правду про Велику Вітчизняну війну», майже всі респонденти відповіли, що завдяки книжковим виставкам, часам повідомлень, різноманітним заходам бібліотекарі інформують населення щодо подій Великої Вітчизняної війни. Серед улюблених творів читачів виявився твір Б. Васильєва «А зори здесь тихие», а також твори радянської класики – романи і повісті М. Шолохова, Б. Польового, К. Симонова, А. Фадєєва, В. Катаєва.

За результатами анкетування можна зробити висновок, що юні читачі відчувають і розуміють велич минулої війні та її трагічність. Не було жодної відповіді де була б байдужість.

Інформацію надано відділом культури Лисичанської міської ради