Віталій Захарченко: «Міліція повинна йти назустріч людям»

Принципово реагувати на порушення вимог службової дисципліни і законності, а також йти на зустрічі до людей та сприяти представникам мас-медіа у висвітленні роботи міліції — такі завдання Міністр внутрішніх справ поставив на засіданні колегії МВС, що відбулося 12 липня.

Віталій Захарченко зазначив, що протягом своєї каденції він зосереджував увагу керівників регіональних підрозділів внутрішніх справ на кадровій політиці, повноті реєстрації повідомлень про злочини, ефективному реагуванні на них, а також на спілкуванні з населенням.

Першим завданням, яке глава МВС поставив перед учасниками наради, є робота з людьми.

Населення повинно довіряти міліції, люди не повинні боятися приходити, надавати інформацію, робити заяви в органи внутрішніх справ, — наголосив Віталій Захарченко.

У зв’язку з цим глава МВС дав доручення забезпечити ефективний контроль за дотриманням підлеглими вимог дисципліни і законності, забезпечити повну реєстрацію звернень громадян, їх своєчасний та якісний розгляд. З цією метою керівники УМВС мають за розробленими графіками виїздити до населених пунктів своєї області та здійснювати особистий прийом громадян.

Аби уникнути порушень у сфері реєстрації звернень людей, фахівцями МВС було створене спеціальне програмне забезпечення. З його допомогою буде забезпечується миттєва реєстрація повідомлень громадян на всіх етапах — від районного відділу внутрішніх справ до чергової частини МВС.

Крім того, громадяни матимуть змогу звернутися безпосередньо до свого дільничного за допомогою геоінформаційної системи «Дільничний інспектор міліції», створеної за ініціативи Міністра внутрішніх справ. Ця система найближчим часом почне функціонувати на базі відомчого сайту МВС. Люди матимуть змогу залишити інформацію для свого дільничного інспектора, поставити йому будь-яке запитання.

Також ми плануємо наповнити цей ресурс інформацією про начальників районних, міських та інших відділів міліції, до яких також можна буде звертатися громадянам через наш сайт, — зазначив Віталій Захарченко.

УЗГ МВС України