Лисичанські правоохоронці затримали бойовика НЗФ так званої «ЛНР», який мінував мости та автошляхи на підконтрольній українській владі території

Оперативники Управління карного розшуку разом з працівниками СБУ, бійцями батальйону поліції особливого призначення та співробітниками Лисичанського відділу поліції встановили місцезнаходження та затримали 51-річного чоловіка, який з 2014 року значився у розшуку, як такий що брав участь у незаконних збройних формуваннях та незаконно зберігав вогнепальну зброю та боєприпаси.

Документування злочинної діяльності бойовиків, встановлення їх особистостей, місцезнаходження та затримання — це лише один з напрямків щоденної оперативної роботи поліції Луганщини.

Так, під час відпрацювання оперативної інформації правоохоронці вийшли на слід бойовика, який входив до складу бандформування «Полтинник» та крім того, що ніс службу на блокпостах та зводив фортифікаційні споруди для оборони бойовиків, ще й виконував особливу місію — на території Луганської та Донецької областей не тільки мінував автошляхи та мости, а й підривав їх.

Правоохоронці встановили місце у лісі, де чоловік облаштував для себе «житло», та спостерігаючи за ним, затримали його в той момент, коли він вийшовши з лісу, прийшов до дому одного з пенсіонерів для того, щоб підзарядити свій мобільний телефон.

Затриманий чоловік зізнався правоохоронцям, що мінував дорогу на м. Соледар, мінував мости у місті Лисичанську в районі вул. Красна та вул. Пролетарська. Замінував та підірвав Томашовський міст, що розташований між містами Лисичанськ та Рубіжне.

В ході проведення слідчо-оперативних дій було виявлено та вилучено стартовий пістолет «Шмайсер» з ознаками переробки, револьвер системи «Наган», 49 набоїв калібру 7,62 мм, 18 набоїв калібру 9 мм та три штик ножі до гвинтівки часів ВВВ.

Триває слідство по кримінальних провадженнях, відкритих за статтями 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» та 263 «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами».

Лисичанський відділ поліції ГУ НП в Луганській області