До уваги громадян! До деяких законодавчих актів України були внесенні зміни

Роз’яснення вимог ч.3 ст. 5-1 Закону України від 02.10.2018 року «2543-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування та ознак належності до Національної поліції України».

02.11.2018 року набрав чинності Закон України від 02.10.2018 року «2543-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування та ознак належності до Національної поліції України».

Цим Законом внесено зміни до Закону України «Про Національну поліцію України», зокрема розділ 1 доповнено ст. 5-1 «Використання найменування та ознак належності до Національної поліції України», якою встановлено ознаки належності до Національної поліції України та порядок використання найменування поліції або похідних від них.

Частиною третьою статті 5-1 Закону визначено, що «використання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами, фізичними особами-підприємцями та громадськими об’єднаннями, а так само фізичними особами ознак належності, найменування поліції або похідних від нього. У тому числі викладених іноземною мовою, на одязі, транспортних засобах, будівлях, бланках документів у найменуванні з порушенням вимог частини другої цієї статті забороняється і має наслідком відповідальність відповідно до закону».

Крім того, 01.05.2019 року набирають чинності зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення у частині запровадження адміністративної відповідальності за незаконне використання найменування та ознак належності до Національної поліції України шляхом доповнення глави 15 ( Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління) КУпАП новою статтею 184-3 (Незаконне використання найменування та ознак належності до Національної поліції України).

Згідно зі статтями 221 та 255 КУпАП, розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачене статтею 184-3 КУпАП, покладається на районні, районні у місті, міські чи міськрайонні суди (суддів), а складання протоколів про такі адміністративні правопорушення — на уповноважених на те посадових осіб Національної поліції України відповідно.

У випадку, якщо ви маєте інформацію про факти незаконного використання найменування та ознак належності до Національної поліції України, ви можете звернутися до Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області за адресою м. Лисичанськ вул. Менделєєва 71, ( тел.: (06451) 70454, 102).

Лисичанський відділ поліції ГУНП в Луганській області