В Лисичанську поліцейські затримали розбійників

Оперативники встановили та затримали чоловіків, які підозрюються у скоєні розбійного нападу та незаконному позбавленні волі. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

17 вересня двоє невідомих чоловіків, вибивши скло у вікні, проникли до будинку по вулиці Кутузова. Погрожуючи застосуванням пістолету, телескопічною шиною, побили 22-річного господаря, заволоділи його майном та грошима, які були в будинку, а потім, вважаючи, що господар віддав їм не усі заощадження, вивезли його у ліс до міста Сєвєродонецька.

Деякий час вони намагались вибити з чоловіка зізнання: чи є у нього ще гроші. Не отримавши поставленої мети, привезли чоловіка у місто Лисичанськ.

На встановлення та пошуки злочинців було орієнтовано особовий склад Управління карного розшуку, Лисичанського відділу поліції, батальйону поліції особливого призначення ГУНП та інших оперативних підрозділів поліції області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особистості підозрюваних. Ними виявились два раніше судимих за наркозлочини місцевих мешканця 27-ми та 28-ми років. Необхідно було встановити їх місце знаходження й провести затримання. Але, до оперативників надійшла інформація, що підозрювані мають намір виїхати з України до Російської Федерації або на окуповану бойовиками територію. Негайно на усі блокпости та наряди груп реагування патрульної поліції були надані відповідні орієнтування. Завдяки професійно проведеним оперативним заходам підозрювані були затримані на одному з блокпостів нарядом групи швидкого реагування.

Під час спілкування зі слідчими, підозрювані своєї провини не заперечували та в скоєному зізнались.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 ст. 187 «Розбій» та ч. 2 ст. 146 КК України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Лисичанський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області