На Луганщину з місією єдності прибув волонтерський потяг "Труханівська Січ"

IMG_7204

Перший в Україні «Мистецький Кінопотяг» організований в рамках проекту «Потяг Єднання України «Труханівська Січ». В акції беруть участь близько 80 здебільшого молодих людей з різних міст. Серед них — потужний «десант» студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

20 квітня, зранку жителі міста Лисичанська з щирістю і радістю зустрічали потяг «Єднання України» з «волонтерським десантом».

Поїзд Єднання пробув у місті всього лише один день. В рамках візиту викладачі Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені В. К. Карпенка-Карого та представники профтехосвіти провели цікаві зустрічі з молоддю, організували та провели манстер-юіаси, покази вистав та кінофільмів, розповіли лисичанам про свої професії.

Програма дня була вкрай насиченою: до обіду волонтери двома мобільними бригадами відвідали Лисичанський професійний торгово-кулінарний ліцей та Лисичанський гірничий технікум. Музиканти, художники, психологи — кожен з них ділився з учнівською молоддю своїми талантами, знаннями та вміннями. Але найціннішим було, напевно, спілкування з підростаючим поколінням. Часом від спогадів дітей, яких краєм зачепила війна, у волонтерів сльози наверталися на очі.

Любов’ю до рідної країни, впевненістю у непереможність та єдність українців наповнювались душі і серця глядачів, які бурхливими оплесками віддячували волонтерам-артистам за їх талановиті виступи під час концертної програми.

Протягом усього часу разом із волонтерським десантом були поруч Лисичанські поліцейські та придані сили поліції, які робили все можливе для того, щоб гості міста почували себе у безпеці.

Лисичанський відділ поліції