Співробітники Лисичанського відділу поліції виявили схованку з боєприпасами

Лисичанські оперативники виявили схованку зі зброєю та боєприпасами, яка була замаскована в теплиці на подвір’ї приватного будинку, та вилучили зі схованки автомат Калашникова, магазини до нього та набої різного калібру.

Оперативники отримали інформацію про те, що в одному з будинків по вулиці Соняшникова міста Лисичанська може бути захована зброя та боєприпаси.

Співробітниками карного розшуку Лисичанського відділу поліції була проведена кропітка оперативна робота з перевірки даної інформації. В результаті була встановлена адреса домоволодіння та ймовірне місце знаходження схованки.

15 лютого в ході проведення санкціонованого обшуку на подвір’ї будинку по даній вулиці в теплиці поліцейські виявили схованку з боєприпасами та зброєю. Зі схованки правоохоронці вилучили 225 набоїв калібру 5,45 мм, 43 набої калібру 7,62 мм, 1 набій калібру 9 мм, автомат Калашникова та три магазини до нього.

47-річний господар домоволодіння розповів правоохоронцям, що нібито цей арсенал йому привіз товариш і попросив сховати.

Вилучене направлено на експертизу. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 263 КК України. «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Проводиться досудове слідство. Власникові схованки загрожує позбавлення волі до п’яти років.

Лисичанський відділ поліції ГУ Національної поліції в Луганській області