Президент України відкрив радіотелевізійну станцію у Новоайдарському районі

Перебуваючи з робочою поїздкою на Луганщині, Петро Порошенко взяв участь у відкритті нової 134-метрової радіотелевізійної станції, розташованої неподалік села Бахмутівка Новоайдарського району.

У вітальному слові Петро Порошенко наголосив: «Для нас ця подія має велике значення, тому що інформаційна війна — головна частина російської агресії. У тісній співпраці з США ми відкриваємо вежу, потужні передавачі якої забезпечать надійний сигнал. І жителі тимчасово окупованого Луганська нарешті зможуть побачити українське телебачення і почути наше радіо. На цьому ми не зупиняємось — найближчим часом продовжимо роботу для того, щоб кожному українцю було гарантовано право на вільну інформацію, на свободу слову. Це сприятиме єднанню та становленню миру!»

Окрему подяку Глава держави висловив очільнику Луганщини Юрію Гарбузу.

«Відтепер нас чують і бачать у Луганську та інших населених пунктах тимчасово непідконтрольної українській владі території області. Зміцнення інформаційного фронту наближає нашу Перемогу!» — відзначив Юрій Гарбуз, голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Очільник області також зауважив, що спільними зусиллями Мінінфорполітики, Концерну РРТ та Нацради з питань телебачення та радіомовлення РТС обладнано передавачами потужністю 1 кВт та 5кВТ, виділені два мультиплекси, що вже сьогодні дозволяє транслювати 12 цифрових телеканалів та 4 ФМ-радіостанції. У подальшому їх кількість збільшуватиметься.

Зазначимо, що будівництво станції було включене до Регіональної цільової програми підтримки розвитку інформаційної сфери Луганської області на 2016-2018 роки. Замовником будівництва об’єкту визначено КП «Інноваційно-інформаційний центр». Роботи коштували обласному бюджету більше 17 млн грн.

Антено-щоглова споруда висотою 134 м була передана у Луганську область за рахунок міжнародної технічної допомоги за сприяння Міністерства інформаційної політики України. Металеву конструкцію отримано від Уряду Сполучених Штатів Америки.

Луганська обласна державна адміністрація