Юрій Гарбуз: У Луганській області побудують новий онкодиспансер

Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз під час роботи Форуму партнерів «Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року» зауважив, що будівництво нового онкодиспансеру дозволить зменшити смертність українців, які проживають в області, за рахунок ранньої діагностики хвороб.

За статистикою, на підконтрольній українській владі території в області щороку помирає до двох тисяч онкохворих. Головною проблемою такого високого рівня смертності є пізнє діагностування хвороби. У зв’язку з цим в області планують побудувати сучасний профільний диспансер, під який вже виділена земля з комунікаціями.

Окрім онкохворих, в області від інфаркту помирають щороку близько 700 осіб. Від інсульту із 2,5 тисячі (це — 60 %) помирають пацієнти.

«Обласний онкодиспансер, який раніше був розташований в Луганську, переміщено на підконтрольну українській владі територію області та працюватиме у Сєвєродонецьку. Для відновлення його повноцінної роботи буде докладено максимум зусиль обласної влади», — підкреслив Юрій Гарбуз.

Луганська обласна державна адміністрація