Через обстріли Луганської ТЕС частина області залишилась без світла

Сьогодні, 7 липня, бойовики вкотре обстріляли Луганську теплоелектростанцію у місті Щастя.

Після півночі у результаті ворожого обстрілу Луганську ТЕС знову виведено з ладу через аварійне відключення високовольтної лінії електропостачання «Лисичанська 220 кВ».

Робота станції не припинялась, а два енергоблоки знизили навантаження з 200 МВт до 130 МВт.

Без електропостачання до 2:15 залишилась вся територія Луганської області. Соціальні об’єкти, лікарні, перейшли на резервні джерела живлення — генератори.

З 1:00 здійснювалося підключення від ліній електропередачі 110 кВ сумарною потужністю близько 100 МВт («Бахмутський — Юбілейная» та «Курилівка — Сватове»).

Протягом ночі, з 0:20 до 4:15, обстежено пошкоджену ділянку лінії електромережі, до ремонту якої о 9:00 приступили робітники НЕК «Укренерго».

«Цієї ночі противник знову вдався до збройної провокації, жадаючи знеструмити область та нанести шкоду мирним жителям. Такі дії ще раз засвідчують прагнення бойовиків до знищення енергетичної системи регіону та ескалації бойових дій. Попри це, ми готові вирішувати найскладніші задачі та відновлювати і відбудовувати Луганщину», — прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Луганська обласна державна адміністрація