Запрошуємо на обласний фестиваль української народної іграшки та гри

6 липня 2017 року, напередодні одного з найколоритніших стародавніх народних свят Івана Купала, на березі річки Красна Кремінського району вже вдруге відбудеться обласний фестиваль української народної іграшки та гри.

Фестиваль організовано Луганським обласним центром народної творчості з метою відродження, збереження і розвитку українських традицій виготовлення іграшок, популяризації народних ігор, а також залучення дітей та молоді до вивчення фольклору. Слід зазначити, що участь у цьогорічному фестивалі братимуть діти, що проживають у населених пунктах, які розташовані поблизу лінії розмежування.

До заходу долучаться працівники районних та міських Будинків культури, самодіяльні аматорські колективи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва та представники любительських об’єднань з усіх районів Луганської області.

Програмою фестивалю передбачена робота майданчику «Етноіграшка», в рамках якого окрім виставки декоративно-ужиткового мистецтва заплановано проведення більш ніж 25 майстер-класів з виготовлення українських народних іграшок та їх елементів.

Також під час заходу працюватимуть ігрові майданчики — дитячої та дорослої ігрових зон. Представники районів запропонують глядачам презентаційну ігрову програму з екскурсом в історію виникнення ігор та безпосереднім інтерактивним дійством.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до фестивалю української народної іграшки та гри!

Луганська обласна державна адміністрація