До уваги випускників із зони АТО, які не мають атестата про середню освіту державного зразка та не складали ЗНО - 2016

Випускники 2016 року та минулих років, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції та населені пункти, які розташовані на лінії зіткнення, згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місце проживання яких є територія проведення антитерористичної операції» мають можливість отримати документ про повну загальну середню освіту за спрощеною процедурою на базі освітнього центру «Донбас — Україна» при обраному вищому навчальному закладі та вступити на обрану спеціальність до вищого навчального закладу без сертифікатів ЗНО за результатами вступних іспитів.

Право на вступ без сертифікатів ЗНО, за результатами вступних іспитів мають особи, які завершили здобуття повної загальної середньої освіти у населених пунктах, що знаходяться на території проведення антитерористичної операції, де неможливо забезпечити виконання стандартів освіти України та/або стабільний освітній процес (перелік міст та селищ посилання), а також особи, які переселилися із зони АТО після 01.01.2016 року.

З 1 липня 2016 року освітні центри «Донбас — Україна» надають консультативну допомогу, приймають заяви та надають можливість пройти річне оцінювання та державну підсумкову атестацію за спрощеною системою з 11.07.2016 по 20.09.2016 р. Уся процедура разом із складанням вступних іспитів до університету на обрану спеціальність триватиме 1 — 2 дні. Абітурієнтам (за необхідності з батьками) буде надано безкоштовне проживання у гуртожитку.

Абітурієнти, які вже мають документ про повну загальну середню освіту державного зразка, одразу подають документи до приймальної комісії університету та складають вступні іспити відповідно до правил прийому до ВНЗ на обрану спеціальність.